Bliver USA mere og mere isoleret på den diplomatiske front?

Af alle de vestlige og asiatiske hovedstæder, der blev bedt om at deltage i en "anti-iransk" koalition, opnåede Donald Trump i sidste ende ikke kun støtte fra Sydkorea, hvis midler til projektion i Den Persiske Golf er begrænsede. Samtidig opnåede det initiativ, der blev lanceret af Jeremy Hunt, daværende Storbritanniens udenrigsminister, for at beskytte vestlige handelsskibe i samme region, inden for få dage, formel støtte fra Frankrig, Italien og Danmark, mens Tyskland, Holland, Sverige og Spanien har tilkendegivet deres støtte til initiativet, især med fly, trods Brexit.

Hvis det europæiske initiativ kunne drages i tvivl efter Boris Johnsons ankomst til Downing Street 10, markerer forskellen i respons mellem de to initiativer klart en markant svækkelse af støtten fra europæere, men også fra lande i det indo-fredelige, til amerikansk allieret. For på samme tid, for et par måneder siden, Australien indledte samlingen af ​​allierede lande i området omkring begrebet forsvar og samarbejde, uden at invitere USA.

Afstanden mellem amerikanske allierede og initiativer i Det Hvide Hus har flere årsager, selvom alle er forbundet med eller forværret af den amerikanske præsident Donald Trump. For europæerne er det frem for alt et spørgsmål om at forsøge at bevare, så meget som muligt, det, der kan bevares fra aftalen om det iranske atomvåben, som havde til formål at ophæve visse økonomiske sanktioner, der berører landet til gengæld for garantien om ikke at udvikle sig. militært atomprogram. Det er derfor umuligt for europæere at slutte sig til en koalition med det land, som er årsagen til de nuværende spændinger, da det trak sig ud af aftalen, som genindførte sanktioner mod Teheran, og som truer med ekstraterritoriale sanktioner mod lande og virksomheder, der fortsætter. at forsøge at anvende denne aftale.

ArroManches PAN CdG og fregatten Leopold I berlge Militære alliancer | Forsvarsanalyse | Forsvarets institutionelle kommunikation
Det franske atomhangarskib Charles de Gaulle eskorteret af den belgiske fregat Leopold 1er under Arromanche-missionen

For australiere, men også japanere, sydkoreanere og indonesere, er det et spørgsmål om at tage afstand fra Washingtons holdninger over for Beijing, især hvad angår økonomiske sanktioner og toldsanktioner, idet økonomierne i landene i området Indo-Pacific-regionen er. naturligvis meget afhængig af den kinesiske økonomi.

Disse landes diplomatiske frigørelse i forhold til Washington vil dog hurtigt nå sine grænser og støde på operationelle og økonomiske realiteter, såsom europæiske styrkers afhængighed af logistisk støtte og amerikansk efterretningstjeneste, og lande i Stillehavet. zone til amerikansk afskrækkelse. Og det er faktisk med denne sikkerhed, at Donald Trump og hans administration tillader sig at indtage stadigt mere overdrevne og til tider uhyrlige holdninger og erklæringer, som, der kommer fra enhver anden statsoverhoved eller regering, ville have forårsaget gentagne diplomatiske hændelser. Det er op til europæerne at udvikle deres strategiske autonomi for at genopbygge sundere og mere afbalancerede forbindelser med Washington og derfor med Moskva og Beijing. Du skal stadig have viljen...

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler