Brutus: det er ikke CÆSAR, der vil

- Annonce -

Prototypen af ​​den BRUTUS 155 mm selvkørende pistol har dukket endnu en gang op, denne gang under den amerikanske hærs Northern Strike 2019-øvelse. Dette artillerisystem består af en let M777 155 mm haubits monteret på en 6×6 FMTV lastbil, og dens struktur, ligesom dens navn, gør den til en mulig konkurrent til Nexters CAESAR, som imponerede mange under dens udsendelse i Wagram Task Force i Irak mod den islamiske stat.

Men hvis Brutus myrdede sin far, er det usandsynligt, at den amerikanske kanon repræsenterede en trussel mod det franske system, for bortset fra navnet og granatens kaliber har systemerne meget lidt til fælles. Først og fremmest er Cæsars ildkraft meget større end M777'erens, takket være en 52 kaliber kanon sammenlignet med 39 til den amerikanske haubits, hvilket gør det muligt at nå mål på mere end 40 km med konventionelle granater, hvor Amerikanerne kæmper for at overstige 23 km. Derudover er CAESAR et vidunder af præcision og hastighed. Det tager kun et par ti sekunder for operatørerne af det franske system at aktivere systemet og begynde at skyde med en hastighed på 6 til 9 skud i minuttet, mens spredningen og præcisionen af ​​skuddene er bemærkelsesværdigt effektive. , takket være integreret automatisk ballistisk positionerings- og sigtesystem. Dette gør det muligt for CAESAR at udføre artilleri-"raid"-missioner, der består af at trænge ind i fjendens territorium med høj hastighed, placere sig selv i batteri, skyde og forsvinde, selv før nogen reaktion kan udføres.

Den tunge CÆSAR fra News Defense | Artilleri | Konstruktion af pansrede køretøjer
Nexters tunge CAESAR, bestilt af Frankrig og Danmark

Hvis navnet på den amerikanske pistol bestemt ikke blev valgt tilfældigt, er det, som det står, meget usandsynligt, at det derfor repræsenterer en seriøs konkurrent til det franske system. Især da Nexter har udviklet en ny "tung" version, monteret på en 8×8 lastbil, som bærer mere ammunition og beskytter mandskab mod håndvåben og granatsplinter, hvis det er nødvendigt. Danmark har allerede bestilt denne nye selvkørende pistol beregnet til teatre med højere intensitet end CAESAR. Desuden kan vi indrømme, at i dag er CAESAR's eneste fejl dens lave antal i de franske hære. Med kun 77 enheder i tjeneste og 32 systemer på vej til at erstatte AUF1, vil hæren have færre selvkørende artillerisystemer end en russisk panserdivision.

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler