Den første russiske Su-30S® vil komme i drift i 2021

- Annonce -

Selvom det primært er udviklet før Sovjetunionens sammenbrud, betragtes Su30 generelt som den første russiske jagerfly i den post-sovjetiske periode. Dette fly, en multi-mission to-sæders version af Su-27, har været meget brugt af de russiske luftstyrker siden det blev taget i brug i 1996. Det blev også udvalgt af Indien til at udgøre rygraden i IAF, med mere end 250 Su30MKI-fly bestilt, samt af Kina (150 fly), Algeriet (58 fly) og Venezuela (30 fly). I alt 12 lande købte Su30 fra Rusland, med mere end 550 enheder bygget i dag.

Det russiske fly, i sin SM-standard, er dog ved at nå sine grænser i dag, både hvad angår luftfartsydelser og udstyr om bord. De russiske myndigheder besluttede derfor i 2018 at undersøge en ny standard, der gør det muligt for de omkring 120 Su-30SM, som vil være i drift i landets luft- og flådestyrker, at forblive et frontlinjefly, samtidig med at vedligeholdelsen af ​​flåden rationaliseres. siden i dag bruger de russiske luftstyrker ikke mindre end 10 forskellige flymodeller, lige fra Su-25 til Mig31, inklusive Su-24 og Su-35.

No35 Irbis Defense News | Jagerfly | Konstruktion af militærfly
Vi bliver opmærksomme på størrelsen af ​​No35 Irbis-radaren på dette billede under et show

Den nye standard for flyet, som kommer i drift fra 2021, tidligere kaldet Su-30SMD (D for Digital), vil se flyet udstyret med AL41F-reaktorerne fra Su-35 i stedet for de AL31'er, der i øjeblikket anvendes. De nye reaktorer tilbyder større trækkraft (+1 ton tørt, +2 tons med PC pr. reaktor), samtidig med at de reducerer forbruget med 15 til 20 %, og bibeholder dimensionerne meget tæt på AL31, hvilket muliggør tilpasning uden ændringer dybt inde i cellen af enhederne. Derudover vil de modtage Su35's No35 Irbis-radar, der i dag anses for at være den bedste PESA-radar i øjeblikket, og som tilbyder ydeevne, der anses for at være sammenlignelig med mange vestlige AESA-radarer. Andre modifikationer, såsom standardiseringen af ​​cockpits med multifunktionsskærme, HUD'en eller den elektroniske krigsførelsessuite, vil gøre Su30SMD til et fly teknisk meget tæt på Su35'erne i drift.

- Annonce -

Denne nye version vil også tillade, som fremhævet RedSamovar-bloggen i sin mappe dedikeret til denne udvikling, at foreslå Indien en udvikling for Su30MKI for at bevare enhedens fremherskende rolle, mens Rafale snart i tjeneste.

Uanset hvad vil Su30SMD sandsynligvis forblive i opgørelserne af flere store verdens luftvåben i mange år fremover. Med denne udvikling kommer den tæt på udviklingen af ​​F15 Strike Eagle, et tungt fly, der både kan spille rollen som bombebil og slagmarksmanager takket være dens kraftfulde radar og dens store aktionsradius. , og dens besætning fordobles.

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler