Rheinmetall og MBDA til at udvikle laserforsvarssystem til tyske K130-korvetter

- Annonce -

Til gengæld har Tyskland netop annonceret lanceringen af ​​et program betroet til Rheinmetall og MBDA Deutschland til at udvikle et laser tæt beskyttelsessystem beregnet til at udstyre K130 korvetterne i Braunschweig-klassen. Pressemeddelelsen fra Rheinmetall og MBDA giver ingen information om effekt eller færdiggørelsestider eller budget involveret, bortset fra at laseren gør det muligt at nå mål med lysets hastighed. Vi ville have mistænkt det...

MBDA er allerede involveret i udviklingen af ​​det britiske flådebeskyttelseslaserprogram at udstyre Royal Navy's fremtidige Type 26 fregatter. I modsætning til de tyske korvetter er Type 26'erne designet til at have en reserve af elektrisk kraft, der giver dem mulighed for at rumme nye energiintensive systemer, og især rettede energivåbensystemer, såsom lasere. Men ifølge udtalelser fra den amerikanske flåde skal lasere om bord nå en minimumseffekt på 500 Kw for at kunne opsnappe antiskibsmissiler, velvidende at en effekt på 1 Mw anbefales. Det er derfor meget usandsynligt, at det tyske program har til formål at styrke det tætte antiluft- og missilforsvar af bygninger, men snarere at have et økonomisk system til at eliminere luft- eller flådedroner og afskrække lette både, hvis det er relevant.

K130 korvet Forsvarsnyheder | Tyskland | Laservåben og rettet energi
Den tyske flåde har 5 K130 korvetter, og har bestilt 5 ekstra eksempler

Den første serie af 5 K130 korvetter blev bygget mellem 2004 og 2013, konstruktionen af ​​den anden serie, også på 5 bygninger, begyndte for et par måneder siden, hvor kølen af ​​det første skib var blevet lagt i april 2019. Disse Corvetter er udstyret med en 76 mm kanon, 4 RBS-15 anti-skibs missiler og 2 RAM kortrækkende luft selvforsvarssystemer. Skibet er designet til at betjene to luftdroner af typen Camcopter 100, men har ikke en helikopter ombord. På den anden side har den ingen anti-ubådskrigsførelse, og den har kun en søautonomi på 7 dage under normale forhold. Faktisk falder K130'erne mere ind under en klassifikation af missilaffyringsramper end korvetter, som Guépard-klassens skibe, som de vil erstatte.

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler