Med 9-S-7760 Kinzhal hypersoniske missil tager Rusland det strategiske initiativ i Europa

Russiske myndigheder har meddelt, at parret Mig-31BN og Missile 9-S-7760 Kinzhal (Dagger på russisk) ville deltage i 2019-udgaven af ​​Aviadarts-konkurrencen som finder sted under de internationale militærlege i Dubrovichi, Rusland fra den 10. august. Parrets mission vil være at simulere angrebet på et modsatrettede antiluftskyts missilbatteri ved hjælp af det nye russiske hypersoniske missil.

9-S-7760 Kinzhal-missilet blev første gang præsenteret i 2018 under det russiske præsidentvalg, af den afgående præsident Vladimir Putin, under et tv-interview, hvor han præsenterede flere af de "nye våbenstrategiske", udviklet af landet: Avangard hypersonisk svævefly, Stratus-6 ocean drone torpedo, Burevestnik nukleare krydsermissil og Kinzhal luftbårne hypersoniske missil. Men det var, da de første billeder to måneder senere dukkede op, der viste en modificeret Mig2, der bar det nye missil, at truslen blev meget mere til stede i Vesten.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, under sin årlige tale til Parliament Defense News | Strategiske våben | Jagerfly
Eksistensen af ​​Kinzhal-missilet blev gjort officiel under den russiske præsidentkampagne i 2018 af præsident Putin under hans kampagne-tv-interview

Faktisk, afledt af Iskander-missilet, kan Kinzhal ifølge de russiske myndigheder nå mål mere end 2000 km fra dets udgivelsespunkt i stor højde, såvel som hastigheden på Mach10, mens den opretholder en manøvrekapacitet for at undgå zonerne i effektiviteten af ​​antimissilsystemer i transitfasen. I tilstanden af ​​vestlige teknologier er missilet derfor umuligt at stoppe af nuværende antimissilsystemer (THAAD, Patriot, SM3, Mamba, etc.) eller i udsættelse (PAC-3, SM6, Aster Block1NT osv.), hvilket skaber en unik situation siden 50'erne, tabet af initiativ fra vestlige luftstyrker i Europa.

Indtil nu har NATO-landenes og deres allieredes luftmagt gjort det muligt at udgøre en permanent trussel mod russiske militærsystemer, som dengang ikke var i stand til at håndtere det effektivt. Kinzhals indtræden giver for første gang en sådan effektiv dybtgående angrebsevne til Rusland. Derudover, forbundet med det meget moderne flerlags anti-luft- og anti-missilforsvar, som Moskva nu har, er NATO's evner til reaktion eller dybe angreb i høj grad undermineret.

German Army M104 Patriot Battery Defense News | Strategiske våben | Jagerfly
Patriot PAC-3-batterier er ikke i stand til at opsnappe Kh47M2 Kinzhal

Vestlige styrker, hvad enten de er europæiske eller amerikanske, forudså ikke den hurtige ibrugtagning af dette udstyr, lige så lidt som de forventede den kommende ibrugtagning af Avangard (2020), Tzirkhon hypersoniske antiskibsmissil (2021/22) og Stratus-6 (2024). Fra da af, og i mindst 5 til 10 år, vil Rusland være i stand til at drage fordel af en situation med strategisk overraskelse i Det Europæiske Teater på grund af dets evne til at ramme kræfterne og infrastrukturerne i dybden af ​​sit system, samtidig med at det beskytter sig selv. af returangreb, selv om den har en panserstyrke, der er betydeligt større i antal end styrkerne til stede i Europa.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler