I 2030 overgår den kinesiske flåde den amerikanske flåde i teateret Indo-Stillehavet

Siden begyndelsen af ​​2010-året har den kinesiske flåde forpligtet sig til at udvikle en stærk og moderne højhavsflåde, der på lang sigt kan udfordre den amerikanske flåde for overherredømme over havene i Indo-Stillehavsområdet. Denne indsats vedrører både udstyr, med stigningen i den kinesiske militære flådeindustri, der i dag er i stand til at producere alle skibe, der danner en højhavsflåde i en vedvarende hastighed, samt besætninger med en meget metodisk og bemærkelsesværdigt anvendt uddannelsesplan for personale til en koordineret vækst i ressourcer og know-how.

I denne artikel vil vi studere de vigtigste klasser af skibe, der vil danne den kinesiske offshore-flåde inden 2030, så vi kan vurdere dens præstationer og det trusselniveau, som det eventuelt kan repræsentere for landene. hvad angår navigering og udnyttelse af ressourcer i Indo-Stillehavsområdet.

hangarskib

Den kinesiske flådes første hangarskib, Liaoning, kom først i drift i 2015 og var faktisk et ufærdigt tidligere sovjetisk hangarskib købt fra et ukrainsk værft. I 2030 skulle den have 5 til 6 hangarskibe i 3 forskellige klasser

Liaoning hangarskibet med J15 og en Z8 på dækket Hærens budgetter og forsvarsindsats | Militære flådekonstruktioner | Overfaldsflåde
Type 001 Liaoning hangarskib, der sandsynligvis vil tjene som træningsskib i 2030

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | Militær flådekonstruktion | Overfaldsflåde

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler