Beskyttelse mod droner og raketter bliver en kortsigtet nødvendighed

- Annonce -

Den amerikanske hær har netop formaliseret en ordre til 2 israelske Iron Dome beskyttelsessystemer at sikre tæt beskyttelse af sin infrastruktur mod droner, raketter, morter- og artillerigranater og krydsermissiler. Det er ikke, som man kunne tro ved første øjekast, en opkøb, der sigter mod at styrke styrkernes engagementsevner i et højintensivt teater, men for at kompensere for en kortvarig fiasko, i teatre, der indtil nu anses for at være blottet for lufttrussel.

For de seneste måneder er antallet af angreb med selvmordsdroner steget kraftigt, uanset om det er imod lufthavne i det sydlige Saudi-Arabien, eller i sidste uge, underet koordineret angreb af 6 droner mod den russiske luftbase Hmeimim, folieret af Anti-Aircraft Defense, der beskytter basen. I alt blev der registreret mere end tyve større angreb med droner i første halvdel af 2019, som nu går ud over Mellemøsten alene, såsom selvmordsdroneangrebet den 4. august 2018 mod Venezuelas præsident E. .Maduro under en militærparade, sårede 7 soldater og en civil.

Pantsir S2 Forsvarsanalyse | Luftværnsforsvar | Dronesværm
Det russiske Pantsir S2-system er designet til at sikre tæt beskyttelse af infrastrukturen mod DRAM-trusler (Drone Rocket Artillery Missile).

Det vil ikke tage lang tid, før denne trussel bliver udbredt og direkte påvirke de franske og europæiske styrker udstationeret i Opex, især inden for rammerne af Operation Chammal i Syd-Sahara Afrika. De franske hære er dog, ligesom de europæiske, ikke rustet til at imødegå denne type trusler, både med hensyn til opdagelse og engagement af mål. De franske styrkers antiluftskytsforsvar er faktisk opdelt i teaterforsvar, leveret af SAMP/T Mamba-systemet udstyret med Aster 15/30-missiler og det forskellige udstyr, der bruger Mistral-missilet. Der er ikke noget autonomt system, der sikrer overvågning og inddragelse af nærliggende trusler, som f Pantsir, Tunguska eller TOR M1/2, som tilsammen beskytter den russiske Hmeimim luftbase. Selvom Mamba er meget effektiv mod fly og krydsermissiler, er den ikke designet til at eliminere raketter eller droner. Hvad mere er, baseret på de offentliggjorte oplysninger, er intet system implementeret i Opex. Hvad angår Mistral, har den ikke overvågningssystemer, hvilket gør dens evne til at indgribe mod denne type mål begrænset, og dens infrarøde vejledning gør den ineffektiv mod droner og ubrugelig mod granater og raketter.

- Annonce -
HEL FTV Dynetcs Lockheed 100 KWh Forsvarsanalyser | Luftværnsforsvar | Dronesværm
USA satser på højenergilasere for at sikre tæt beskyttelse af infrastrukturer og styrker mod DRAM-trusler

Behovet for at styrke kampkapaciteter i højintensitetsteater er naturligvis nødvendigt, selv om det for ofte forsømmes i Europa, især i den franske LPM 2019-2025. Men i mangel af meget hurtig bevidsthed blandt politiske og militære myndigheder og en lige så hurtig reaktion på at implementere løsninger, der effektivt kan sikre beskyttelsen af ​​Opex-steder, er risikoen for at se en dramatisk begivenhed gentage sig, som Uzbin-dalens baghold i Afghanistan i 2008 , stiger hurtigt over tid.

Dette problem vil sandsynligvis ikke blive mindre. Med radikaliseringen af ​​internationale spændinger mellem store militærnationer vil risikoen for at se et land levere teknologisk udstyr til styrker, som hidtil har været frataget det, stige på kort sigt, hvilket får forestillingen om lavintensiv konflikt til at forsvinde, som f.eks. størstedelen af ​​konflikterne i 70'erne og 80'erne, hvilket gjorde en vis mængde udstyr, der i øjeblikket er i drift, ubrugelig, men uegnet til brug mod en styrke med moderne og tungt udstyr.

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler