Indien kunne bestille 200 Rafale

- Annonce -

Dette er information, der bør tages med ekstrem forsigtighed, afsløret af den indiske blogger @Aryanwarlord på Twitter, generelt velinformeret og tæt på Narenda Modis magt. Ifølge ham er den indiske regering ved at afgive en global ordre på 200 fly Rafale114 fly til MMRCA II-kontrakten for luftvåbnet, 57 Rafale M for indisk flådeflyvning og 29 fly for at færdiggøre de 36 allerede bestilte og fuldstændig erstatte Mirage 2000-flåden inden 2030.

Denne kontrakt ville nå op på det faraoniske beløb på 30 milliarder dollars fordelt på 12 år mellem 2022 og 2024. Produktionen skal ske 75 % i Indien, hvilket svarer til, hvad Dassault og dets partnere havde forberedt i flere år, og som vil gøre det muligt for indisk industri at styrke sig på mange områder. En artikel fra en anden kilde, synes at gå i samme retning, selvom hypotesen om overførsel af samlebåndet Rafale i Indien forekommer mig ret overraskende, for ikke at sige irrelevant.

Mulighederne for samarbejde ophører ikke ved kontraktens udløb, da der allerede ville være diskussioner om AMCA-programmet, det indiske 5. generations flyprogram, der skulle se dagens lys i 2030'erne.

- Annonce -

Endelig synes den indiske premierministers annoncerede tilstedeværelse i Biarritz på invitation af den franske præsident i anledning af G7 for at tale om "militært samarbejde" (blandt andet), at skabe et sæt solide formodninger. Tilbage er kun at nå frem til en mulig bekræftelse eller afslag fra en af ​​skuespillerne. Denne meddelelse kunne også tjene præsident Modis interesser i indenrigspolitik ved i høj grad at miskreditere hans modstandere, som tidligere havde forsøgt at udnytte kontrakten til politiske formål. Ydermere, i disse tider med spændinger med Pakistan og Kina, var behovet for at forny det indiske luftvåben blevet kritisk, og det indiske luftvåben var fortsat med at fremhæve flyets ydeevne fra Dassault.

På den anden side ville det være et kæmpe slag for amerikanerne, som håbede at udnytte denne kontrakt til definitivt at vippe Indien ind i den vestlige lejr. USA's reaktion på denne mulige meddelelse vil bestemt være interessant, og det ville ikke være overraskende at se genopblussen af ​​trusler om anvendelse af CAATSA vedrørende New Delhis ordre af russiske S400'er.

Følges med interesse, derfor...

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler