Udviklingen af ​​efterfølgeren til Mig-31 begynder snart

I et interview givet til Ria Novostis hjemmeside erklærede administrerende direktør for den russiske producent MIG, Ilia Tarassenko, at arbejdet med PAK DP-programmet, nemlig efterfølgeren til Mig-31, skulle begynde inden udgangen af ​​2019. Denne meddelelse er overraskende i den forstand, at udviklingen af ​​PAK DP ikke var planlagt i GPV 2019-2027, den russiske ækvivalent til vores militære programmeringslov, som fokuserede på modningen af ​​PAK DA og PAK FA, nemlig Su-57 og det næste russiske strategiske bombefly.

Ifølge oplysninger givet af Ilia Tarassenko vil den nye enhed være en højhastighedsinterceptor, der er i stand til at overstige Mac 3.2, stor højde og meget lang rækkevidde, indlejring af "nye stealth- og detektionsteknologier" såvel som ny hypersonisk ammunition. Enheden ville også være i stand til at fungere i stratosfæren, det vil sige over 15.000 m, og ville have "rumlige" udviklingsevner. Den skal have dimensioner, der kan sammenlignes med Mig 31, og overstige 40 tons ved start, hvilket gør den til den tungeste stealth-jager i udvikling. Ligesom de fleste luftkampsystemer, der skal tages i brug efter 2030, planlægger MIG at frigive sin enhed i en pilotversion og en droneversion.

Der er åbenbart ikke meddelt nogen dato for ibrugtagning, især da de fremsatte meddelelser, i det mindste for øjeblikket, på ingen måde bekræftes af officielle erklæringer. I denne henseende skal vi huske på, at russiske forsvarsindustrier ofte har en tendens til at foregribe Forsvarsministeriets beslutninger ud over, hvad der er rimeligt. Hvor mange gange har vi hørt, at der skal bygges et nyt russisk hangarskib eller LHD?

mig31 asat Forsvarsnyheder | Jagerfly | Konstruktion af militærfly
MIG-31, hvoraf 200 stadig er i tjeneste med de russiske styrker, bruges til ASAT-missioner

Under alle omstændigheder forbliver Mig-31 i dag et vigtigt værktøj i russisk luftforsvar, den eneste enhed, der er i stand til at gribe tilstrækkeligt hurtigt ind på de 17 millioner km2, som Rusland repræsenterer, og kan ikke opretholdes i drift efter 2035 på trods af de moderniseringer, som flyene har gennemgået. Det er også en vektor af valg, når det kommer til at bruge tung og imponerende ammunition, såsom Kh47M2 Kinzhal hypersoniske missil eller AsM-135 anti-satellit missil. Faktisk, og på trods af den klare præference, der er givet til fly fra Sukhoi-firmaet af de russiske luftstyrker i de seneste årtier, er det sandsynligt, at Rusland ikke vil skåne udviklingen af ​​PAK DP, sandsynligvis hurtigt identificeret som Mig-41.

Vi bliver dog nødt til at vente på officiel bekræftelse fra de russiske myndigheder for at finde ud af mere om tidsplanen og de nøjagtige ambitioner for dette program.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler