Den sydkoreanske flåde ønsker at erhverve 3 "Arsenalskibe"

- Annonce -

I en hidtil uset indsats, Sydkorea planlægger at øge sine forsvarsinvesteringer med 40 % mellem 2020 og 2024, med mere end $85 milliarder afsat til styrkeudstyrskomponenten i denne periode. Ud over anskaffelsen af ​​F35B'er og styrkelsen af ​​pansrede styrker vil disse investeringer fremskynde planen om at modernisere og styrke den sydkoreanske flåde. I denne fil, vi havde allerede studeret de store programmer i gang, såsom KDX-III og KDX-IV destroyerne, FFG-II fregatterne eller KSS-III ubådene. Men denne nye fremdrift gjorde det muligt at forlænge denne udvikling, med konstruktion af 2 hangarskibe på 30.000 tons, annonceret for et par uger siden.

Men åbenbart ser Seoul-admiralitetet ikke ud til at stoppe der, da der i anledning af præsentationen af ​​femårsplanen 2020-2024 henvises til konstruktionen af ​​2 eller 3 overfladefartøjer præsenteret som " Arsenal skibe", et koncept som minder om bombe lastbiler ofte diskuteret i militær aeronautik. Designet på basis af KDX-II destroyerne, vil disse skibe, der vejer 4500 til 5000 tons, være udstyret med næsten 240 lodrette løfteraketter ifølge den præsenterede illustration, samt artilleribatterier, for at være i stand til at give en massiv stigning i kraften af ild, især mod jorden. Løsningen valgt af Seoul er ikke uden interesse i betragtning af det traditionelle design af bygninger med tung overflade, ligesom krydsere eller tunge destroyere Kinesisk type 055, russiske ledere, eller de fremtidige amerikanske LSC'er. Faktisk bærer Arsenal-skibet ikke kraftige detektionssystemer, især radar, der kræver betydelige overbygninger, og en besætning i overensstemmelse hermed. Efter al sandsynlighed vil affyringsinformation blive leveret af andre skibe, fly og satellitter, der betjener Arsenal-skibet.

Arsenal-skib ROK Defense News | Militær flådekonstruktion | Forsvarskontrakter og udbud
Illustration af det sydkoreanske arsenalskib

Skibet vil bestemt aldrig have den alsidighed som en krydser, der ved sin enkle tilstedeværelse er i stand til at påtvinge en boble af nægtelse af luft og overfladeadgang, og dette på en næsten autonom måde. Men sådan en bygning er meget dyr og kræver imponerende dimensioner, om ikke andet for at bære de kraftige radarer, der er afgørende for dens funktion. Omvendt kan Arsenal-skibet designes på et relativt lille skrog, som det på en 5000 tons destroyer, mens det bærer dobbelt så mange missiler som en krydser to til tre gange større. Derudover favoriserer fraværet af massiv infrastruktur skibets stealth, og dets lethed, dets autonomi og dets hastighed. Endelig tillader dets evne til at udsende et meget stort antal missiler, især krydsermissiler, brugen af ​​taktik til at mætte modstanderens antiluftskyts forsvar for at eliminere trusler for efterfølgende udnyttelse af indskibet luftfart for luftoverlegenhed med reduceret risiko. Som sådan ser Arsenalskibet ud til at være det perfekte supplement til de hangarskibe, som den sydkoreanske flåde ønsker at udstyre sig med.

- Annonce -

Vi bliver naturligvis nødt til at vente med at lære mere om de nøjagtige muligheder for denne nye type sydkoreanske flådefartøj. Men Seouls beslutning om at udstyre sig selv med sådanne skibe markerer endnu en gang den dybtgående transformation, der er i gang med hensyn til den fremtidige luft- og flådekamp, ​​og tilbagevenden til fordel for større overfladeflådeenheder, der står over for hangarskibe og ubåde.

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler