Kina introducerer den første 'operationelle' flådekampdron, JARI

- Annonce -

Under Africa Aerospace & Defence 2018 Show, det kinesiske selskab China Shipbuilding and Offshore International Company, eller CSOC, præsenterede modellen af ​​en ny lille flådekampdrone med en kampkapacitet, der kan sammenlignes med en "mini Arleigh Burke", opkaldt efter klassen af ​​destroyere, som udgør rygraden i den amerikanske flåde, og universelt anerkendt som et fremragende multi-purpose skib, der er i stand til at reagere på alle scenarier, og endda at modstå en global viral pandemi.

Og faktum er, at JARI, der kun er 15 meter lang og kun vejer 20 tons, har en ganske bemærkelsesværdig annonceret kapacitet. Dermed kan dronen nå 42 knob takket være pulso-jet fremdrift, og har en rækkevidde på 500 miles. Frem for alt bærer den et virkelig bemærkelsesværdigt udvalg af våben og detektorer med en 30 mm luftværns- og anti-overfladekanon, 2x4 lodrette siloer til kortdistance-luftværns- eller antiskibsmissiler, 2 antiluftskytstorpedoer. - lette ubåde, alle styret af en 4-plade AESA radar og en skrogsonar. Derudover ville det lille skib have en modulær struktur, der gør det muligt at ændre våbnet ombord afhængigt af de missioner, det er tildelt. Faktisk ville JARI være i stand til at udføre en bred vifte af missioner, fra anti-ubådskrigsførelse til væbnet rekognoscering og eliminering af droner, fly og skibe fra beskyttelseszonen. Dronen kunne, ifølge dens designere, udvikle sig under kontrol af en operatør, såvel som autonomt, med indbygget kunstig intelligens. Det kan også handle på en koordineret måde i en sværm af droner, en usædvanlig tilgang i flådedronernes verden i dag.

JARI er gået ud over marquettens scene siden det første eksemplar blev sat til søs den 21. august, som rapporteret af statens hjemmeside Global Times. Og dens designere er så sikre på dens ydeevne, at de siger, at dronen allerede er operationel. Det koster faktisk ikke noget at sige det... Hvis CSOC hævder at have allerede etableret lovende kontakter med flere flåder, er der ingen henvisning til en mulig ibrugtagning af dronen inden for de kinesiske flådestyrker.

- Annonce -

JARI kan dog repræsentere et meget interessant alternativ for mange lande, som kæmper for at have en sammenhængende flådekapacitet. Selvom det i kraft af sin størrelse og autonomi er begrænset til kystnære operationer, kan det ikke desto mindre give betydelige midler til opdagelse og engagement til en beskeden ejerpris sammenlignet med en fregat eller en korvet. Det kan også repræsentere en valgfri investering for lande med få ressourcer, men et stort maritimt område at beskytte, især mod modstandere, der kan bruge tunge skibe eller ubåde. Bemærk i denne henseende, at hvis JARI'en faktisk kan repræsentere en trussel mod en ubåd, vil denne på den anden side have store vanskeligheder med at få fat i et så let og kompakt fartøj. For hvis ubåde i dag bærer meget effektive torpedoer og antiskibsmissiler mod overfladeenheder, er disse ammunition meget uegnede til at engagere kompakte flådedroner.

En ting er sikker, JARI åbner et nyt område med hensyn til kystnære engagementer, og i øjeblikket er traditionelle ubåde, helikoptere, fly og overfladeskibe ikke udstyret til at håndtere det. Ud over designet af lette flådekampdroner, såsom JARI, vil det derfor være nødvendigt hurtigt at påtage sig designet af ammunition, der er i stand til at angribe og ødelægge disse skibe.

Faktum er, at for et land som Frankrig, der har en enorm EEZ at beskytte, ville JARI-konceptet sandsynligvis repræsentere en interessant løsning til at styrke de defensive kapaciteter i oversøiske territorier, ud over den væsentlige stigning i antallet af korvetter og lette fregatter dedikeret til denne mission.

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler