Sydkorea afslutter tæt samarbejde med Japan om Nordkorea

I 2016 underskrev de japanske og sydkoreanske regeringer i USA-regi en protokol for styrket efterretningssamarbejde vedrørende Nordkorea. Dette gjorde det muligt for de to lande hurtigt at udveksle afgørende information uden at skulle gennem USA, som det tidligere var tilfældet. Men dette samarbejde varede ikke mere end 3 år mellem de to fjendtlige brødre i Stillehavszonen.

FaktiskDen sydkoreanske regering har netop annonceret sin tilbagetrækning, en gengældelsesforanstaltning, der følger Japans degradering af landet i hierarkiet af privilegerede handelspartnere, hvilket effektivt begrænser Seouls muligheder for at levere primære komponenter og materialer, der er afgørende for dets højteknologiske industri.

Denne meddelelse er blot en ny drejning i de kaotiske forhold, som de to asiatiske drager har haft i årtier. Sydkorea og dets befolkning er stadig meget hævngerrige med hensyn til den japanske invasion af halvøen i 20'erne og de talrige overgreb, som de japanske besættelsesstyrker begik i denne periode. Denne følelse er også blevet forværret siden valget af nationalisten Shinzo Abe til Japans premierminister med en tale, der nogle gange flirter med revisionisme og nostalgi efter tabt japansk imperialistisk storhed.

Okinawa Marine Corps Defense News | Sydkorea | Anti-missil forsvar
USA udsender permanent mere end 80.000 soldater i Stillehavszonen. Dette er den amerikanske base i Okinawa

Denne fornyede spænding er dog ikke gode nyheder for regionen. Faktisk, og som undskyldningen var rapporten fra den australske tænketank United States Studies Center, der blev præsenteret i går, anses samarbejdet mellem stormagterne i Stillehavszonen, nemlig Australien, Sydkorea og Japan, for væsentligt for at begrænse den meget hurtige stigning i kinesisk militær- og flådemagt, der er i gang. Derudover har Nordkorea i de seneste uger demonstreret sin evne til at implementere en ny model af kort-mellemdistance ballistisk missil, hvis flyveprofil udgør enorme problemer for amerikansk og derfor japansk anti-missilforsvar og sydkoreansk, ved at bruge samme THAAD , Aegis og Patriot systemer. Under disse forhold viser afkortningen af ​​informationsudvekslingstiderne samt forbedringen af ​​det operationelle samarbejde mellem styrkerne fra de to asiatiske militærmagter sig afgørende for at forudse og om nødvendigt reagere på en provokation eller et angreb fra Pyongyang.

Under alle omstændigheder er den nuværende sikkerhedssituation bestemt ikke tilpasset denne type spændinger mellem allierede, og Washington, som sikrer forsvaret af de to lande, især via balancen af ​​afskrækkende styrker med Nordkorea og Kina, vil formentlig have stærke argumenter at dele med sine to partnere for at forsøge at bringe dem tilbage til bedre ordninger, især i anledning af G7, som afholdes denne weekend i Biarritz, i nærværelse af præsident Trump og premierminister Abe.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler