Russisk S70 Okhotnik kampdrone vil være mere snigende, end det ser ud til

Sukhoi-gruppen overraskede mange observatører under frigivelsen af ​​de første billeder, der viser prototypen af ​​S70 Okhotnik stealth kampdrone under rullende tests i november 2018 var det få af dem, der forestillede sig, at det russiske program var så avanceret. Den nye drone optrådte hans første flyvning i begyndelsen af ​​august måned. Men visse aspekter af prototypen, især dens fremdrift leveret af en AL31-motor, der udstyrer Su30, og formen på næsen, antydede, at stealth ikke var prioriteret for russiske ingeniører.

IMG 3048 Forsvarsnyheder | Konstruktion af militærfly | Kampdroner
Næsen på S70 præsenteret på denne model adskiller sig væsentligt fra næsen på den prototype, der i øjeblikket testes

En ny model af enheden, der blev afsløret på luftshowet MAKS2019, som finder sted i denne uge nær Moskva, antyder en helt anden virkelighed. Modellen, præsenteret som den endelige form for S70, ser faktisk ud til at rette op på mange af de forbehold, der er udtrykt over for dens stealth. Således er dronens næse forlænget og raffineret, for at skabe den nødvendige pause for at udsende radarbølgerne i vinkler, der favoriserer radar-stealth. Ligeledes virker den generelle profil af dronen raffineret i forhold til prototypen, igen for at reducere reflektionsoverfladen og ræsonnementfænomener med hensyn til visse radarfrekvenser.

IMG 3045 Forsvarsnyheder | Konstruktion af militærfly | Kampdroner
den nye dyse på S70 kan sammenlignes med prototypen af ​​franske (neuron), kinesiske (Sharp Sword) eller amerikanske (X47) droner for at reducere enhedens infrarøde stråling

Frem for alt ser det ud til, at enhedens fremdrift ikke længere har nogen forbindelse med den prototype, der i øjeblikket testes. Væk er den imponerende dyse, der kommer ud af cellen, modellen viser et luftudtag forsænket i kåben og designet til at reducere dronens infrarøde signatur ifølge en meget mere traditionel tilgang til denne type drone. Hvis dette nye overordnede aspekt utvivlsomt vil styrke Okhotnik'ens stealth, er der ikke længere tale om trans- eller supersoniske flyvninger, som man kunne forestille sig med hensyn til den nuværende prototype.

IMG 3049 Forsvarsnyheder | Konstruktion af militærfly | Kampdroner
Den generelle profil af S70 ser ud til at være blevet forfinet i forhold til den nuværende prototype

Det er tilbage at se, om disse ændringer rent faktisk vil blive foretaget på S70, og hvornår. Som sådan annoncerede Tupolev-gruppen forud for MAKS2019, at alt forberedende arbejde vedrørende PAK DA stealth strategiske bombefly-program var blevet valideret, og at konstruktionen af ​​prototypen var begyndt. Der er ingen tvivl om, at de to programmer, S70 og PAK DA, vil berige hinanden, begge fly har form som en snigende flyvende vinge.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler