De britiske Babcock Shipyards præsenterede for at bygge de 5 Type 31 fregatter til Royal Navy

Rygtet har vokset i flere dage, uden at det på nogen måde er blevet afvist af de britiske myndigheder. Babcock Shipyards, der allerede står for konstruktionen af ​​5 OPV River og 6 Type 26 fregatter til Royal Navy, ville have set deres tilbud baseret på Arrowhead 140-modellen valgt til konstruktionen af ​​de 5 type 31 klasse fregatter Leander havde til hensigt at støtte Type 26 tunge fregatter og Type 45 Destroyers af den britiske flåde. Den britiske koncerns tilbud på 1,3 milliarder pund overklassede tilbud fra andre konkurrenter, især BAe, som samtidig ser en del af sit monopol på den britiske forsvarsindustri smuldre, selv om den britiske gigant vil levere adskillige systemer, der udstyrer den nye klasse af fregatter . Thales-gruppen er også involveret i programmet og leverer talrige udstyr samt skibets TACTICOS kampsystem.

Med denne fremtidige, og meget sandsynlige, ordre, som skulle gøres officiel under Defence & Security Equipment International-udstillingen, som afholdes i London i næste måned, vil Babcock-værfterne etablere sig som et af de vigtigste europæiske militærskibsværfter med et meget komfortabel ordrebog på 18 enheder, der skal bygges i dens britiske infrastruktur. Gruppen har som sådan varetaget fordelingen af ​​arbejdet vedrørende Type 31'erne ved hjælp af en modulær konstruktionstilgang fordelt over hele territoriet, som skal samles af Rosyth-værfterne i Skotland, der hidtil var truet af lukning, og dermed reddet 450 arbejdspladser.

Type 31e fregatterne, "e" til eksport, fordi konceptet er optimeret til at overbevise til eksport, er designet til at sikre suverænitet og overvågningsmissioner, med en modtagekapacitet på mere end 100 militært personel ud over besætningen og betydelige personalemidler transfer, med en helikopterhangar, der kan rumme en tung Merlin-helikopter eller to mellemstore Wildcat-helikoptere, og 2 RHIB'er til kommandosoldaterne. Bevæbningen af ​​bygningen blev ikke forsømt, med en 76 eller 127 mm kanon, 2 30 mm automatiske kanoner, 8 anti-skibsmissiler og 32 korte siloer, a priori beregnet til at implementere CAAM antiluftskytsforsvarssystemet. På den anden side har skibet i denne version ingen avanceret anti-ubådskapacitet, med undtagelse af en skrogekkolod og ASM Wildcat helikoptere, der potentielt anvendes, selvom Type 31 ifølge producenten hurtigt kan modificeret til at passe til dette udstyr.

Arrowhead 140 overhead Defense News | Militær flådekonstruktion | Forsvarskontrakter og udbud
nærbillede af artilleriet, den integrerede mast og CAAM-systemet på Babcock's Arrowhead 140 fregat

Type 31-programmet har oplevet adskillige drejninger i løbet af dets eksistens. Oprindeligt lanceret i stedet for 5 Type 26-fregatter af budgetmæssige årsager, blev udbuddet annulleret i juli 2018, da fabrikanternes tilbud blev anset for at være for dyre af det britiske forsvarsministerium. Genlanceret et par måneder senere, blev det dog kritiseret af flere britiske tænketanke, der påpegede fraværet af tilstrækkelige anti-ubådsressourcer (ekkolod med variabel dybde, torpedoer ombord) samt det for lille antal skibe. Kendsgerningerne ser dog ud til at bevise, at de britiske embedsmænd har ret, eftersom Babcocks nye tilbud faktisk respekterer kuverten på £250 millioner pr. skib, som myndighederne ønsker.

På eksportmarkedet er Type 31e placeret mellem tunge korvetter som 2500 tons Gowind2500 og 4500 tons Belh@rra mellemstore fregatter, i segmentet af lette fregatter som La Fayette let stealth fregat i tjeneste i den franske flåde, et segment, hvor britiske skibsværfter havde været fraværende i 2 årtier. Med udgangspunkt i succesen med Type 26-fregatterne på det internationale marked, valgt af Royal Australian and Canadian Navy til at udgøre rygraden i deres offshore-flåde, vil Babcock-gruppen nu være i stand til at positionere sig på hele markedet for skibe. , lige fra OPV'er til destroyere. Der er ingen tvivl om, at britisk byggeri igen repræsenterer en stor konkurrent for Naval Group på den internationale scene.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler