Washington ville øge presset for at forhindre erhvervelse af russiske forsvarssystemer

Er verden på nippet til igen at dele sig i to fjendtlige og antagonistiske blokke, som under den kolde krig? Dette scenarie, som vi troede blev henvist til historiebøgernes hylder for kun et par år siden, kommer nu tilbage i forgrunden, og en af ​​hovedarkitekterne bag denne bipolaritet ser ud til at være ingen anden end USA.

Faktisk siden vedtagelsen af CAATSA-loven, der har til formål at tillade gennemførelsen af ​​økonomiske sanktioner mod ledere og lande, der ville erhverve forsvarssystemer fremstillet af 'fjender' af USA, har Washington ved flere lejligheder truet, mere eller mindre direkte, lande, der planlagde at erhverve udstyr i Rusland, nogle gange uden megen logik. Blandt disse lande kan vi citere Tyrkiet og Indien til erhvervelse af S400, samt Jeg er egypte og Indonesien for købet af Su35. Og ifølge det russiske udenrigsministerium, flere afrikanske lande har også været genstand for pres og trusler fra Washington, mens de planlagde at erhverve militærudstyr i Rusland. Udsagn af denne type bør bestemt ikke tages for pålydende, men eksemplerne omkring dette spørgsmål styrker naturligvis deres troværdighed.

Batteri til S400-systemet implementeret af de russiske styrker bestående af 2 løfteraketter og en radar Forsvarsnyheder | Konstruktion af militærfly | FORENEDE STATER
S400 antiluftfartøjssystemet er et af de prioriterede mål i CAATSA-lovgivningen

Denne politik med "med os eller imod os" ser ud til at give meget uoverbevisende resultater, eftersom ingen af ​​de faktisk "truede" lande har gjort et klart tilbagetog indtil nu, bortset fra Indonesien, som har satte sit Su35-opkøbsprojekt i bero i et stykke tid med henblik på at vurdere de mulige konsekvenser af amerikanske trusler. Tværtimod, i tilfældet med Indien, ligesom Tyrkiet og Egypten, ser det ud til, at de har haft modsatte virkninger, ved at styrke forsvarsudvekslingen med Moskva.

Talwar fregattens forsvarsnyheder | Konstruktion af militærfly | FORENEDE STATER
Indien beordrede 4 Grigorovich-fregatter fra Rusland trods amerikanske trusler

Mens forholdet mellem New Delhi og Moskva således langt fra var bedst i 2017, blomstrer de nu, hvor landet har erhvervet 4 russiske fregatter, flere partier af missiler af forskellige typer, og ønsker at bestille yderligere Mig29 og Su30MKI enheder. Selv samarbejde vedrørende den fremtidige indiske tunge jager, der stammer fra Su57 ser ud til at være relevant igené, og det på trods af programmets tordnende afslutning for kun to år siden. Cairo annoncerede på sin side kontrakter for Ka-52 kamphelikoptere, T90 kampvogne og ville være interesseret i Su35. Sagen om Tyrkiet er endnu mere betydningsfuld og er blevet diskuteret bredt i vores artikler. Vi bemærker også, at på trods af CAATSA's ibrugtagning, forbliver mængden af ​​eksport af forsvarsudstyr fra Rusland stabil, ca. 15 milliarder dollars om året. Som sådan forbereder Moskva sig på at gennemføre en politik, der vil gøre det muligt begrænse de potentielle virkninger af CAATSA for sine potentielle kunder.

Faktisk kan vi stille spørgsmålstegn ved interesserne i at føre en så splittende politik for Washington, med risiko for at fremskynde dannelsen af ​​to modstridende blokke, langt fra den multilateralisme, som har styret global international politik siden krigens afslutning. Langt fra at forhindre fremkomsten af ​​en blok omkring det kinesisk-russiske par, ville USA's uforsonlighed i virkeligheden ikke fremskynde den og styrke dens magt og internationale tiltrækningskraft?

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler