Den tyrkiske præsident vil vente på den endelige voldgift i Washington for at begynde diskussioner omkring Su-57

Adspurgt om hans besøg i Moskva under MAKS2019-udstillingen og om Tyrkiets interesse for Su57e og Su35, afklarede den tyrkiske præsident RT Erdogan at han afventede endelig voldgift fra Washington hvad angår deltagelse eller endelig udelukkelse af Ankara fra F35-programmet og annullering af leverancer af omkring 100 bestilte fly, for at indlede officielle forhandlinger med Moskva om emnet Su57 og Su35. Som vi antydede i går, forsøger præsident Erdogan tilsyneladende at lægge pres på de amerikanske myndigheder for at omgøre deres beslutning ved at tilbyde et alternativ, der er meget utilfredsstillende for NATO og geopolitikken i Middelhavsområdet.

Beskeden blev også perfekt modtaget på tværs af Atlanten, siden forsvarsminister Mark Esper gjorde meget ud af at præcisere de betingelser, som ifølge Washington ville tillade Tyrkiets reintegration i F35-programmet, nemlig tilbagetrækningen af ​​S-400'erne fra tyrkisk national jord. Og for at præcisere, at mølbold og enhver anden ikke-definitiv reaktion af denne type, ikke ville være tilladt af de amerikanske myndigheder, som laver reglen F35 eller S400, en fast regel.

Det er dog meget usandsynligt, at Ankara vil reagere positivt på Washingtons krav. At acceptere disse betingelser ville faktisk fremstå som et stort tilbagetog af den tyrkiske præsident over for amerikanske trusler, hvilket ville svare til politisk selvmord for den tyrkiske præsident, som har gjort sit lands tilbagevenden til forrest på den internationale scene, en af punkter nøglerne til sin udenrigspolitik.

Antonov 124 levering S400 Defense News | Jagerfly | Konstruktion af militærfly
Leveringen af ​​det andet S400-batteri til Tyrkiet fra Rusland begyndte i denne uge

Ved at sætte Trump-administrationens beslutning i centrum for den tyrkiske præsidentbeslutning, fritager præsident Erdogan sig også for en del af ansvaret for de sandsynlige konsekvenser af Tyrkiets opkøb af Su57 og Su35, nemlig den meget sandsynlige NATO-exit fra landet. Den fremhæver også unilateralismen i forholdet mellem USA og Tyrkiet i de seneste årtier, og den måde, hvorpå USA mener, at det kan diktere et lands suveræne beslutninger. Samtidig angiver den over for Moskva, at Ankara ikke bør betragtes som et tilpasset land eller satellitland, og at det har til hensigt at bevare sin beslutnings uafhængighed, uanset de efterfølgende forbindelser mellem de to lande, og især i tilfælde af en tilnærmelse til deres forsvarsindustrier.

Den tyrkiske præsident synes langt fra at være underkastet, i det mindste delvist at have styr på sit miljø. Faktisk, hvis konsekvenserne af at forlade NATO på det diplomatiske plan synes allerede forudset, ville de økonomiske konsekvenser, især hvis landet er genstand for aggressive foranstaltninger fra USA's side, være meget mere følsomme at håndtere, især da i dette område kunne Rusland næppe være til nogen støtte. Den information, der når ud til det offentlige rum, repræsenterer naturligvis kun en lillebitte del af virkeligheden i de aktuelle forhandlinger. Lad os under disse forhold være forsigtige med for stor sikkerhed for, hvad fremtiden for dette spørgsmål vil være, såvel som Tyrkiets fremtidige tilpasning på den internationale scene.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler