S70 Okhotnik-B stealth kampdronen vil gå i drift fra 2025

I anledning af MAKS-2019-udstillingen, russiske vicepremierminister Yuri Borisov erklæret til TASS-agenturet at de første serielle kopier af S70 Okhontik-B tung stealth kampdrone går i tjeneste fra 2025 med de russiske styrker. På den anden side vil en vedvarende flyvetestfase finde sted fra 2023 til 2024, herunder modifikationer beregnet til transport og brug af de forskellige udstyr og våben, som dronen skal bruge.

Samtidig lærte vi, at den fremtidige russiske tunge kampdrone kunne bruges i 3 tilstande:

  • en tilstand, der er fuldstændig styret af en pilot ved hjælp af satellitforbindelsen som mange nuværende UCAV'er
  • en fuldautomatisk tilstand, hvor dronen udfører en forudbestemt flyvning efter en defineret flyveplan, men anvender AI ombord til at foretage de nødvendige operationelle tilpasninger. Det er dog specificeret, at forpligtelsesbeslutningen ikke vil blive uddelegeret til kunstig intelligens, og at den forbliver underlagt menneskelig beslutning.
  • En blandet tilstand, hvor dronen delvist kunne styres af et kampfly, såsom Su-57.

Det er interessant at bemærke, at ifølge de udtalelser, der er afgivet til dato, ser det ikke ud til, at russiske ingeniører udvikler sig i retning af begrebet Loyal Wingman, ligesom det eponyme program fra US Air Force, men at denne tilgang vil forblive mulig via blandet tilstand. ... Ligeledes synes Okhotnik at være beregnet til et meget bredere spektrum af missioner end " Remote Carriers” af FCAS-programmet.

Selvom det er beregnet til at blive indsat i højrisikoområder i stedet for piloterede fly, falder Okhotnik ikke i kategorien af ​​droner med acceptabel nedslidning, den retning som det fransk-tyske program ser ud til at være på vej i, samt Valkyrie-programmet over Atlanten.

Neuron kampdronen under en testflyvning med en Rafale 1 Forsvarsnyheder | Konstruktion af militærfly | Kampdroner
Frankrig har betydelig, men uudnyttet knowhow om stealth-UCAV'er takket være NEURON-programmet, som kostede næsten 500 millioner euro.

Tværtimod går Okhotnik-B på grund af sin størrelse, dens masse på 20 tons, dens omfattende bæreevne og den sandsynligvis høje pris efter russiske standarder ind i en kategori af kampdroner, der kan sammenlignes med den amerikanske X47 eller Dassault-neuronen. Dette er også den akse, der er valgt af flere kinesiske kampdroneprogrammer.

Vi kan undre os, velvidende at Frankrig og dets partnere har erhvervet meget betydelig knowhow omkring Neuron-programmet og de næsten 500 millioner euro investeret, hvorfor landet ikke udvikler sin egen kampdrone, der er i stand til at styrke flåden af Rafale og Mirage 2000 på toppen af ​​det operationelle spektrum, især for eliminering af luftværnspladser og taktiske missilbatterier, i afventning af FCAS's ibrugtagning?

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler