J-20 stealth jagerflyet vil udstyre fremtidige kinesiske CATOBAR hangarskibe

Mens FC31 Gyrfalcon blev præsenteret som flyet udvalgt af den kinesiske flåde for at udstyre sine fremtidige hangarskibe udstyret med katapulter, peger adskillige oplysninger nu i retning af designet af en indbygget version af J-20 jagerflyet, der allerede er i tjeneste i de kinesiske luftvåben, til at udstyre dets bygninger. FC-31, lettere, ville dog ikke blive definitivt udelukket, da det ville være et spørgsmål om at beholde en version i form af et medium indbygget jagerfly, der supplerer de tunge J-20 jagerfly, som J-15 på springbrættet hangarskib i øjeblikket i tjeneste med den kinesiske flåde.

FC31 Nyheder Defense | Jagerfly | Konstruktion af militærfly
FC-31 Gyrfalcon viste svagheder under sine første testflyvninger, hvilket tvang CAC-ingeniører til at foretage omfattende og langvarige modifikationer.

Disse oplysninger er ikke i sig selv en overraskelse, for knapt nok blev den kinesiske flådes præference for Gyrfalcon annonceret, før mange stemmer, mere eller mindre officielt, udtrykte forbehold over for den. I modsætning til J-20 er FC-31 ikke i tjeneste med PLA, og det ser ud til, at udviklingen af ​​flyet støder på mange vanskeligheder. FC-31 er udviklet uafhængigt af CAC, en af ​​de to kinesiske statsflyproducenter, og er ikke afhængig af nogen ordre fra PLA og var oprindeligt beregnet til eksportmarkedet. Lettere end J-20 skulle den konkurrere med F35A og C, hvoraf den fik det generelle udseende plus tomotorskonfigurationen. Men producenten blev tvunget til fundamentalt at ændre sin prototype efter de første flytests i 2012, hvor ydeevnen tilsyneladende var langt under forventningerne. Den nye FC-31 er blevet observeret adskillige gange siden 2017, uden at blive præsenteret officielt på et større luftshow, hvilket efterlader mange tvivl om modenheden af ​​dets koncept.

Kinesisk hangarskib model J20 Defense News | Jagerfly | Konstruktion af militærfly
I 2 år har den kinesiske flådes modeller og computergenererede billeder af den nye klasse CATOBAR Type 002 hangarskibe vist en luftgruppe ombord bestående af J15, J20 og stealth kampdroner.

Dette er sandsynligvis en af ​​de parametre, der fik flåden til at ændre mening, idet de valgte J-20 fra Chengdu til at udstyre sine CATOBAR hangarskibe. Faktisk skrider konstruktionen af ​​det første eksempel på denne nye bygningsklasse nu hurtigt frem, og dens ibrugtagning forventes at være mellem 2022 og 2023. CAC's vanskeligheder med at foreslå en færdig model af sit fly mere end 8 år efter dets første flyvning vil har naturligvis fået myndighederne i den kinesiske flåde til at prioritere sikkerheden, især da et af hovedargumenterne fremført for at retfærdiggøre konstruktionen af ​​hangarskibe udstyret med katapulter er baseret på implementeringen af ​​5. generations fly (4. generation ifølge den kinesiske klassifikation) . Flåden bliver dog nødt til at have to tunge multi-purpose jagerfly, J-15 og J-20, sameksistere på sine hangarskibe, og derfor sandsynligvis reducere det samlede antal fly indsat af sine nye skibe. På den anden side vil J-20 ved sin længde og betydelige fragtkapacitet give den kinesiske flåde en betydelig fordel i forhold til amerikanske, japanske eller sydkoreanske hangarskibe, udstyret med 5. generations jagerfly af F35B og F35C, lettere , og mere begrænset på disse områder.

Dag 15 på Liaoning Bridge Defense News | Jagerfly | Konstruktion af militærfly
J-15 er i dag det eneste carrier-baserede jagerfly, der bruges af PLA. Det vil det formentlig forblive i det næste årti

Vi skal dog ikke forvente at se J-20'eren på dækkene af nye kinesiske hangarskibe før 2030. Ifølge eksperter, der er interviewet af China Mail Daily-siden, vil det faktisk tage omkring ti år at omdanne J-20 til en indbygget enhed, med dimensioner og modstand tilpasset de vanskelige brugsforhold på hangarskibe. Navaliseringen af ​​en enhed, der ikke oprindeligt var designet med dette i tankerne, er en øvelse, der sjældent er blevet kronet med succes. Men russerne med Mig29 og Su-33, derefter Kina med J-15 afledt af sidstnævnte, viste, at denne tilgang var mulig og kunne producere resistente enheder med sammenhængende operationelt potentiale. Vi forstår i denne henseende inden for den annoncerede 10-årige deadline, at denne proces involverer en dybtgående eftersyn og ikke en simpel strukturel forstærkning af enheden.

Kampdrone indleder CH 7 Defense News | Jagerfly | Konstruktion af militærfly
CH-7 stealth kampdronen præsenteres som egnet til at blive brugt fra hangarskibe udstyret med katapulter

Det skal bemærkes, at hvis J-20 først kommer i drift i 2030, er det sandsynligt, at perioden 2020-2030 hovedsageligt vil blive brugt af den kinesiske flåde til at perfektionere sin beherskelse af flådeluftkampe, selvom 3, og mere sandsynligt 4, nye CATOBAR hangarskibe vil tage i brug i samme periode, hvoraf mindst 2 vil være atomdrevne. Vi kan også forvente, at stealth-kampdroner bliver taget i brug i løbet af dette årti, for at forstærke effektiviteten af ​​de indskibede J-15'ere, som bestemt er meget alsidige og stærkt bevæbnede, men også meget diskrete. Frem for alt vil det være nødvendigt at følge ibrugtagningen af ​​J-15D, en knap elektronisk version af J-15, der ligesom den amerikanske Growler er designet til at ledsage J-15 kampfly og blokere fjendtlige radarer på en bredt frekvensbånd, for at beskytte dem mod fjendens detektions- og luftværnssystemer.

J15D elektronisk krigsførelse Forsvarsnyheder | Jagerfly | Konstruktion af militærfly
J15D elektroniske krigsføringsfly vil meget snart forstærke luftgrupperne ombord af den kinesiske flådes hangarskibe

På trods af internationale spændinger og den generelle styrkelse af flådestyrkerne i Stillehavsregionen, en styrkelse, som den til dels er ophav til, viser den kinesiske flåde gennem denne meddelelse, at den har til hensigt at forvalte sin magtforøgelse med metode og præcision, som det har hun gjort i 15 år. Uden spænding eller hastværk giver det producenterne den nødvendige tid til at designe fremtidige systemer, uden at forsømme dens nuværende kraft, da den fortsætter med at modtage omkring ti J-15'ere og træner omkring tyve nye jagerpiloter hvert år. Således vil det nye hangarskib af typen 001A, som skal tages i brug ved udgangen af ​​året, samtidig modtage sin komplette, uddannede og udstyrede besætning og luftgruppe, mindre end et år efter starten af ​​sine tests onsdag. Sjælden er marinesoldaterne hvem kan i dag prale af en sådan beherskelse og en sådan professionalisme...

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler