Missile Defense Agency udvikler anti-missilsystem til at imødegå hypersoniske våben

Siden meddelelsen om ibrugtagning af Kh47M2 Kinzhal hypersoniske missil i det russiske luftvåben i april 2018, er hypersoniske våben og systemer til at beskytte mod dem blevet de amerikanske militærmyndigheders største bekymring. Og med god grund! Faktisk har hypersoniske missiler som Kinzhal, den fremtidige Tzirkon, men også moderne ballistiske missiler som den russiske Iskander eller den kinesiske DF26, flyveprofiler, der beskytter dem mod det amerikanske anti-missilskjold, eller THAAD, hverken Patriot PAC-3 , og heller ikke de amerikanske destroyere, der udstyrer SM3 og SM6, er i stand til effektivt at opsnappe disse våben. Derudover, hvis de naturligt kan bære atomsprænghoveder, kan de også udstyres med konventionelle militærladninger. Paradoksalt nok er det især dette sidste punkt, der rejser alvorlige problemer for vestlige strateger.

Risikoen ved at bruge et ballistisk missil udstyret med et atomsprænghoved er adresseret af de nukleare reaktionsevner i doktrinerne fra vestlige lande, såsom Frankrig, Storbritannien og USA, der til enhver tid har flere atomubåde, der affyrer missiler "fortyndet" i havets dybder og i stand til at levere et massivt nuklear svar til fjendens byer. På den anden side ville brugen af ​​sådanne våben stort set ikke stå i rimeligt forhold til brugen af ​​konventionelle angreb, idet flertallet af vestlige doktriner ikke tilslutter sig konceptet om et første atomangreb.

kinjal Forsvarsnyheder | Hypersoniske våben og missiler | Forsvarskontrakter og udbud
De første fotografier af Mig31, der bar Kh47M2 Kinzhal-missilet, forårsagede en stor bevidsthed om NATO's nye sårbarhed over for Rusland

Eller hypersoniske missiler som Kinzhal, ved deres hurtighed og formodede præcision, gør de ikke blot enhver aflytning umulig eller meget usandsynlig, men de reducerer reaktionstiderne i en sådan grad, at de udgør ideelle "halshugningsvåben" for at eliminere modstanderens militære og civile myndigheder, samt dets kommunikationsposter, dets logistikknudepunkter og dets store infrastrukturer såsom flåde- og luftbaser. Med den rette intelligens kan de også eliminere jord- og luftkomponenterne i det modsatte afskrækkende middel, før ethvert svar overhovedet kan overvejes. Med andre ord, med nok Khinzhal og Tzirkon i tjeneste, støttet af Iskander missiler, Kalibr og Novator, Rusland ville være i stand til at udføre et ødelæggende første angreb på europæiske NATO-lande og eliminere alle koordinerede reaktions- og forsvarskapaciteter uden at krydse den nukleare tærskel.

Det er derfor ikke overraskende, at Pentagon, for hvem dette scenarie er helt troværdigt i Europa som i Stillehavet, søger at erhverve sammenlignelige systemer så hurtigt som muligt, og at ikke mindre end 4 hypersoniske våbenprogrammer af forskellige typer, lige fra hypersoniske svævefly til strategiske våben, til kort- og mellemdistancepræcisionssystemer, bliver undersøgt på tværs af Atlanten med særligt korte deadline-mål. Det er heller ikke overraskende, at Missile Defense Agency har iværksat to programmer, der har til formål at sætte det amerikanske antimissilskjold i stand til at opsnappe disse våben.

Den amerikanske flådes Ticonderoga-klasse Aegis-krydsere vil se deres operationelle levetid forlænget, mens de afventer en erstatning. Hypersoniske våben og missiler | Forsvarskontrakter og udbud
Missile Defense Agency er også ved at udvikle en version af SM3, SM3-Hawk, til at opsnappe hypersoniske missiler.

To programmer, indhyllet i en høj grad af fortrolighed, er blevet lanceret til dette formål. "Valkyrie"-programmet , hvis undersøgelse blev betroet til Lockheed-Martin, er beregnet til at styrke THAAD-Patriot-parret, mens SM3-Hawk-programmet, som er betroet til Raytheon, skal forsyne det med hypersoniske missil-aflytningskapaciteter til destroyere og krydsere.US Navy AEGIS. Hvert program modtog et budget på mere end $4 millioner til den foreløbige undersøgelsesfase og skal indsende sine konklusioner inden sommeren 2020.

Rusland ville også have påtaget sig udvikling af forsvarssystemer, der er i stand til at opsnappe hypersoniske missiler. Europa, på den anden side, har i øjeblikket intet program, der kan sammenlignes med Valkyrie eller SM3-Hawk. Aster30 Block 1NT-standarden, som i øjeblikket er under udvikling, vil gøre det muligt at opsnappe traditionelle ballistiske baner for mellemdistance-ballistiske missiler, men vil ikke være i stand til at opsnappe hypersoniske baner.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler