Pakistan ønsker ikke kinesiske motorer til sin JF-17 Thunder

JF-17 Thunder lette jagerfly, resultatet af kinesisk-pakistansk industrielt og teknologisk samarbejde, er beregnet til at blive rygraden i de pakistanske luftstyrker, som allerede har mere end 100 eksempler i tjeneste. Flyet har demonstreret høj ydeevne, uanset om det er under internationale øvelser eller under engagementer som mod Su30-MKI, Mirage 2000-5 og Mig21 Bison fra Air Force. Indisk den 27. februar 2019.

Mens standardblok III, udstyret med en ny AESA-radar, moderniseret flyelektronik og et hjelmsigte, skal i tjeneste hos de pakistanske styrker, har Kina tilbudt at udstyre dem med en ny motor WS-10, som også skal udstyre de pakistanske styrker. PLA's J-10'ere, til at erstatte Klimov RD93'erne, der er brugt indtil nu. Kina har faktisk gjort en betydelig indsats for at udvikle sine egne højtydende motorer, det sidste afhængighedspunkt for sin luftfartsindustri. Det ser dog ud til, at kinesiske ingeniører stadig har fremskridt at gøre på dette område, siden de pakistanske myndigheder afviste deres partners tilbud, at dømme den nye kinesiske motor "upålidelig" og "mindre effektiv" end Klimov RD93.

WS10A på J10B Defense News | Jagerfly | Forsvarskontrakter og udbud
Nærbillede af den justerbare dyse på WS10A-motoren under test på en J10B. På trods af WS40A'ens 10% større trækkraft og mulige vektoriserede trækkraft foretrak den pakistanske luftfart robustheden og pålideligheden af ​​den russiske RD93.

Denne beslutning fra Islamabad siger meget om de problemer, som kinesiske turboprops står over for. Faktisk meddelte Moskva i foråret at begrænse eksporten af ​​forsvarsmateriel til Pakistan. med strengt antiterrorudstyr, for at give New Delhi eksklusivitet med hensyn til russisk udstyr. Da vi vidste, at de pakistanske myndigheder kort før denne erklæring havde meddelt, at de havde til hensigt at bestille 350 russiske T90M kampvogne, kan vi ikke tillægge dem nogen form for russisk præference.

RD93 er en turboprop udstyret med en efterforbrændingsdyse, der udvikler et tryk på 5 tons tørt og 9 tons med efterforbrænding, afledt af RD-33-motoren, som især udstyrer Mig29-familien af ​​fly. Den er kendt for sin pålidelighed, dens levetid og dens modstand, selv når den er dårligt behandlet af piloter. Det gør det muligt for JF-17 at nå hastigheden på Mach 1.6 ved at give den et tryk-til-vægt-forhold på 0,95 i luft-til-luft kampkonfiguration. JF17 Block III blev udråbt til at kunne nå Mach 2, men den skulle også udstyres med Kinas nye WS10-motor, givet til at skubbe til 13 tons med efterbrænder.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler