Indiske S400'er vil blive leveret inden foråret 2021

I oktober 2018 formaliserede de indiske myndigheder ordren på 5 regimenter af S400 antiluftskytssystemer erhvervet fra Rusland for næsten 5,5 milliarder dollars. Dermed gik New Delhi ind i anvendelsesområdet for CAATSA-loven, der tillader den amerikanske ledelse at implementere personlige og globale økonomiske sanktioner mod russiske forsvarsindustrikunder og ethvert land, der anses for at være fjendtligt indstillet over for USA's interesser.

Washington påtog sig dog ikke ingen handling mod New Delhi, som fortsat er en fremragende kunde i den amerikanske forsvarsindustri (P8 maritime patruljefly, AH64 Apache helikoptere..) og at den amerikanske luftfartsindustri er involveret i de to store konkurrencer i gang i Indien, nemlig udskiftningen af ​​Mig21 og Mig27 for hvilket Lockheed tilbyder F16V Viper omdøbt til F21 til lejligheden, og anskaffelsen af ​​57 jagerfly ombord, hvorpå Boeing positionerede sig mod Rafale Fransk med F/A 18 E/F Super Hornet. Men de sanktioner, der er truffet mod Moskva, i dette tilfælde udelukkelsen af ​​det internationale SWIFT-interbanksystem under amerikansk kontrol, har siden underskrivelsen af ​​kontrakten mellem New Delhi og Moskva hindret betalingen af ​​depositum samt de tidsfrister, der følger.

P8 fra den indiske flådes forsvarsnyheder | Forsvarskontrakter og udbud | Luftværnsforsvar
P8 Poseidon fra den indiske flåde

Myndighederne i de to lande besluttede derefter at etablere et autonomt betalingssystem mellem de to lande, der ikke går gennem det amerikanske system eller bruger den amerikanske valuta, og kunne derfor ikke længere hæmmes af amerikanske sanktioner. Dette system er nu operationelt, da ifølge vicepremierminister Yuri Borisov er betalingen af ​​depositum for ordren på S400-systemerne blevet foretaget. Faktisk vil de indiske væbnede styrker modtage, ifølge ham, S400-systemerne til at udstyre deres 5 luftværnsregimenter inden april 2021.

Denne ordre på S400-systemer er kernen i opvarmningen af ​​forholdet mellem New Delhi og Moskva og åbnede døren til adskillige større kontrakter, såsom fremstilling af 150.000 AK203 kampgeværer, konstruktion af 4 fregatter, forhandlinger vedr Yderligere Mig21 og Su30, blandt andre. For den indiske premierminister N. Modi er det også et spørgsmål om at fastholde en neutral position i den opposition, der er ved at opstå mellem Washington, Beijing og Moskva, og om at forblive tro mod princippet om alliancefrihed, som er kært for Neru. Endelig er det et spørgsmål om ikke at fremmedgøre de kinesiske myndigheder, Pakistans allierede, ved at vælge en vestlig linjeføring, samtidig med at Moskvas evne til at lægge pres på sin asiatiske allierede bevares. På den anden side er det en vis snub for det amerikanske diplomati, som har investeret betydelig energi at forsøge at bringe Indien ind i de vestlige lejre.

Talwar fregattens forsvarsnyheder | Forsvarskontrakter og udbud | Luftværnsforsvar
Den indiske flåde har beordret 4 Grigorovich-klasse fregatter til at udvide sin Talwar-klasse

Med disse S400-regimenter perfektionerer New Delhi moderniseringen af ​​sit flerlags antiluft- og antimissilforsvar, ligesom Rusland, også sammensat af Barak mellemdistancesystem er udviklet i samarbejde med IsraelOg Shorad Biho 2-systemet erhvervet fra Sydkorea.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler