MBDA præsenterer SPEAR-EW anti-stråling glide missil på DSEI showet

Dette er en meddelelse, der sandsynligvis ikke kommer i overskrifterne, og som alligevel kommer fra en vigtig hovedstad i Europa. Faktisk afslørede den fransk-britiske gruppe MBDA under DSEI 2019-showet, en ny version af dens SPEAR svævende luft-til-jord missil, udstyret med en anti-strålingssøger. Det er derfor i virkeligheden et nyt europæisk antiradarvåben, mens dette område formentlig er et af de mest svigtende i kontinentets forsvar. Denne meddelelse blev givet i forbindelse med præsentationen nye våbensystemer præsenteret af den europæiske missilproducent til Tempest-programmet.

SPEAR-EW, da det er dens navn, er baseret på SPEAR-3 svævemissilet, hvis dimensioner og funktionsegenskaber den anvender. Udstyret med en Hamilton Sundstrand TJ-150 booster, samt to vinger, der udløses, når det først er affyret, opnår missilet høj subsonisk hastighed og en maksimal rækkevidde på 130 km. Dens små dimensioner, der måler mindre end 2 m og vejer 100 kg, gør den svær at opsnappe. Takket være dets netværksfunktioner og indbyggede GPS-vejledning forbliver missilet under kontrol af en operatør og kan følge optimerede baner for at nå sine mål.

Typhoon Slider Defense News | Jagerfly | Forebyggende angreb
Takket være dens lave vægt, en Typhoon kan implementere 12 SPEAR-missiler af forskellige typer, mens de beholder 4 Meteor-missiler og 2 ASRAAM, samt 2 600 l aktiver og en laserbetegnelsespod.

SPEAR EW er beregnet til i første omgang at udstyre Typhoons derefter F35'erne i tjeneste med de italienske og britiske luftvåben. Det vil blive forbundet med en ny jamming pod udviklet af italieneren Leonardo, der tillader Typhoon mindre snigende end F35 til at udføre operationer for at undertrykke antiradarforsvar uden overdrevne risici.

Denne type evner mangler i øjeblikket i de franske luftstyrker, uanset om de er fra flyvevåbnet eller flådens luftfart, som ikke har nogen anti-radar ammunition. Tilpasningen af ​​en eksisterende luft-til-jord ammunition, som den britiske SPEAR, ville repræsentere et økonomisk og effektivt svar på at genvinde denne kapacitet, som er afgørende i dag for at imødegå stadigt mere udbredte antiluftfartøjstrusler i mange lande.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler