Angreb på saudiske oliefaciliteter angiveligt udført af iranske våben

Ifølge talsmanden for de iranske væbnede styrker, oberst Turki al-Malki, ville angrebet, der blev udført lørdag den 14. september 2019, have været ledet af våben af ​​iransk oprindelse, ifølge de første resultater af den undersøgelse, der i øjeblikket udføres. Han specificerer også, at angrebene ikke blev udført fra Yemen, som Houthi-oprørerne hævder, uden dog at specificere denne oprindelse. Det ser også ud til, at tesen om et droneangreb i stigende grad bliver sat i tvivl, til fordel for et angreb med krydsermissiler, mere i overensstemmelse med den forårsagede skade.

De saudiske myndigheder ser ud til at ville tage alle de nødvendige forholdsregler for at identificere synderen bag disse angreb, som fratog landet halvdelen af ​​dets råolieeksportkapacitet og forårsagede en stigning på næsten 10 % i prisen på en tønde råolie. på globale markedspladser denne mandag. Faktisk er kongeriget ifølge kronprins Mohammed Bin-Salman klar til at udføre gengældelsesangreb mod sponsoren af ​​angrebet, vel vidende at alt peger mod Teheran.

Et gengældelsesangreb mod Iran, ledet af Saudi-Arabien, vil sandsynligvis udløse en udbredt brand i regionen med betydelige konsekvenser på det globale oliemarked, hvoraf mere end 25 % passerer gennem Hormuz-strædet. Fra da af har Riyadh til hensigt at sikre støtte fra sine vigtigste allierede såsom De Forenede Arabiske Emirater og USA, samt dets europæiske, kinesiske og israelske partnere.

Typhoon Saudi-Arabiens forsvarsnyheder | Saudi-Arabien | Kampdroner
Med 72 Typhoon224 F15'er og 80 tornadoer er de saudiske luftstyrker i stand til at udføre gengældelsesangreb mod Teheran,

Som sådan har præsident Trump allerede erklæret på Twitter som sædvanligt, at han var klar til militært at støtte et angreb mod kongerigets aggressorer. De kinesiske myndigheder har udtrykt stor bekymring over konsekvenserne af en sådan handling. Faktisk udløste den tidligere energikrise i stor skala, konsekvenserne af Iran-Irak-krigen i 1979-1980, en reduktion på 9 % i de globale forsyninger på et marked på 60 millioner tønder om året, med meget betydelige konsekvenser for væksten og den globale økonomi. En konflikt mellem Saudi-Arabien og Iran i dag kan true 15 % til 20 % af de globale olieforsyninger på et marked på 80 millioner tønder om året, hvilket ikke kun forårsager konsekvenser for vestlige lande, men for vækstlande, især Kina og Indien, med betydelige risici. af ustabilitet.

Desuden vil en sådan konflikt utvivlsomt fordømme europæiske bestræbelser på at forsøge at bevare det, der er tilbage af Wien-aftalerne, som, hvis de endeligt opgives, kan føre til Israel for at udføre razziaer mod iranske atomanlæg, med sandsynlig afsmitning fra konflikten i Irak, Syrien og Libanon.

De kommende dage vil derfor vise sig at være afgørende for fremtiden for Mellemøsten, som bliver mørkere for hver dag.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler