Den amerikanske hær ønsker at udstyre sine helikoptere og droner med langtrækkende missiler

US Army Acquisition Command har udsendt en anmodning om oplysninger vedr et nyt taktisk missil beregnet til at udstyre dets helikoptere og droner kamp, ​​og hvis rækkevidde ville overstige 30 km, med et erklæret mål om at være over 40 km, og en hastighed tæt på transoniske tærskler. Det nye missil skal udstyre fly fra Future Vertical Lift-programmet samt eksisterende helikoptere, herunder AH64 Apache, men også UH60 Black Hawk og CH47 Chinook. Den skal kunne eliminere faste og mobile mål, i al slags vejr, dag og nat, og især tætte luftværnssystemer, lette pansrede køretøjer og personel.

Denne anmodning reagerer på roterende vingers voksende sårbarhed over for lukkede antiluftfartøjsbeskyttelsessystemer eller SHORAD, hvis ydeevne og rækkevidde har udviklet sig meget i de seneste år. Således, hvis den russiske Tunguska kunne engagere et fly inden for en radius af 7 km, Pantsir SM vil være i stand til at opsnappe et mål op til 40 km væk.

Pantsir S2 Defense News | Forsvarskontrakter og udbud | Multi-domæne forpligtelser
En forbedret version af Pantsir S2, Panstir SM vil være i stand til at engagere mål på en afstand af 40 km.

Men at udvide rækken af ​​taktiske missiler vil kræve en ny opfattelse af luft-landkamp, ​​indtil nu kun brugt i den "visuelle" kampzone. Ved at overskride tærsklen på 20 km ønsker den amerikanske hær derfor at bringe kamphelikoptere ind i domænet af BVR eller Beyond Visual Range. Og dette kan kun ske ved en meget væsentlig integration af midlerne til samarbejdsindsats af styrker, således at man adskiller affyringshandlingerne fra dem, der har målbetegnelse, og derfor identifikation, hvilket ikke kan gøres end optisk.

Bemærk, at Rusland også gjorde den samme observation, og, som det ofte er tilfældet, gav en kortsigtet reaktion ved at udstyre sine nye Mi-28NM helikoptere, bestilt i 96 enheder, og levering af disse vil finde sted inden for 3 til 4 år, af en nye langrækkende anti-tank missiler, identificeret som "artikel 305", i stand til at ramme mål på 25 km. På den anden side er der ikke noget tilsvarende program i Europa, den fransk-tyske Tiger 3 skal integrere et missil, som enten ville være afledt af den israelske spike eller fra Fransk MMP, og ingen af ​​dem har en rækkevidde, selv forlænget, større end 12 km.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler