Rusland vil have fotoniske radarer inden for "et par år"

Rusland har i mange år haft et bemærkelsesværdigt forspring inden for optik og lasere over Vesten, som det fremgår af Nobelprisen i fysik, der blev tildelt Alexander Prokhorov og Nikolai Basov i 1964 for deres forskning, der førte til opdagelsen af ​​Laser. I dag er denne skole for russisk elektro-optik stadig fremtrædende, med adskillige anvendelser i La Défense, som f.eks. Perevest-systemet, som allerede ville være i drift, de højeffektive IRST'er, som udstyrer Su30, Su35 og Su57, eller mere forbløffende forskning, som f.eks. Felin-systemet havde til formål at skabe sanseillusioner som udstyrer det nye fregatprojekt 22350 Adm. Gorshkov.

Men det område, der koncentrerer mest energi hos Moscow Advanced Research Foundation, som afhænger af forsvarsministeriet, er uden tvivl fotonisk radar eller elektrofotonisk radar. Disse radarer erstatter genereringen af ​​elektromagnetiske frekvenser med et optisk system, hvilket gør det muligt meget fint at sammenligne startsignalet og signalet modtaget af antennen, til det punkt, at de kan bestemme deres konturer og derfor identificere målet. Disse radarer ville også være op til to gange mindre og tre gange lettere end nuværende radarer og ville fungere meget godt med de aktive AESA-antenner, der anvendes i dag. Frem for alt ville de tilbyde et meget bredere frekvensområde, forbedret modstand mod jamming og en vis immunitet over for stealth-teknologier. Med andre ord repræsenterer Photonic Radar radarteknologiernes hellige gral, og det er russerne, der investerer mest i denne retning.

SU57 Forsvarsnyheder | Den Russiske Føderation | Radar
Russiske ingeniører mener, at de kan udstyre kampfly udstyret med AESA-antenner med den nye fotoniske radar til at detektere stealth-fly

Selon webstedet Armyrecognition.com, denne teknologi er allerede på stadiet af felttest, idet russiske ingeniører har formået at følge en lille drones bane præcist, og at annoncere, at inden for "et par år" vil denne teknologi udstyre den nye generation af fly og land, flåde og luft de russiske væbnede styrkers radarer. Sig det selvfølgelig sådan...

Men vi bør ikke forudse for meget, at denne radarteknologi bliver taget i brug, mere end kvanteradarer I øvrigt. Faktisk, hvis denne model teoretisk ville gøre det muligt at detektere mål ud over 500 km, vil de meget høje frekvenser, der bruges i dag af prototyperne, i virkeligheden reducere enhedens effektive rækkevidde betydeligt. Ud over en vis tærskel bliver høje frekvenser således meget følsomme over for luftfugtighed og spreder en betydelig del af deres kraft, hvilket reducerer rækkevidden til nogle få kilometer. Der er derfor stadig afgørende teknologiske skridt at gennemgå, før disse radarer tages i brug.

Det skal også bemærkes, at to vestlige lande fortsætter avanceret arbejde på området, USA med DARPAs LaDI-, LaDAR- og DAHI-programmer, og Italien med PHODIR-programmet, som har vist reel effektivitet til primær detektion af fly.

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler