Kinesisk flådeindustri tiltrækker Thailand

Den 5. september 2019 på Wuhan-skibsværfterne i den kinesiske CSIC-gruppe, ceremonien med køllægning af ubåden S26T beregnet til de thailandske flådestyrker. Denne bygning, som skal leveres i 2021, bliver den første undervandsbåd i den thailandske flåde, også en af ​​de største i det sydlige Stillehavsteater. Det var også en mulighed for stabschefen for den thailandske flåde at underskrive en kontrakt om anskaffelse af et type 071E overfaldsskib, også bygget af den kinesiske gruppe. Den thailandske flåde, som allerede er ved at implementere 5 kinesiskbyggede 2000 tons Type 053HT fregatter og 2 S25T fregatter på 3000 tons bygget i partnerskab med Kina, ser derfor ud til at forstærke dets skift mod kinesisk udstyr, i det mindste på flådeområdet, på trods af de to DW3000F fregatter, der for nylig er erhvervet fra Sydkorea.

Men hvis forholdet mellem Beijing og Bangkok faktisk er ret godt, kan vi ikke, som nogle gange er tilfældet, forklare disse beslutninger med spørgsmål om troskab til tilsynsmyndigheden. Faktisk blev valget af den kinesiske model truffet efter en konkurrence mellem, i 2017, Scorpene-ubådene fra Naval Group, type 209 af TKMS, Russian Project 636 Kilo og DW1400T fra sydkoreanske Daewoo, til en 2600 tons model afledt af den kinesiske Type 039A. Imidlertid præsenterede den kinesiske undervandsfartøj ifølge de thailandske myndigheder konkurrencens bedste forhold mellem præstation og pris, det er sandt hjulpet af en pris på kun $430 millioner, meget udbredt, og integrationen af ​​adskillige komplementære tjenester, og ofte meget dyrt, såsom mandskabsuddannelse i 3 år, og 2 års garanti på selve bygningen. Derudover tilbyder Type 039A, som S26T er afledt af, højtydende anaerob fremdrift, hvilket muliggør en 21-dages patruljering under vand og har vist stor pålidelighed.

LPD type 071 af den kinesiske flåde Defense News | Air Independent Propulsion AIP | Militære flådekonstruktioner
Den kinesiske flåde implementerer 6 Type 071 LPD'er og har bestilt to yderligere enheder

Den overraskende beslutning om at bestille en LPD Type 071E (E til eksport) stammer sandsynligvis fra lignende tænkning, selvom betingelserne omkring denne kontrakt endnu ikke er klart kendte. Det ser dog ud til, at den pris, Kina foreslår trodser al konkurrence, da den ville være omkring 200 millioner dollars for et 210 meter, 25.000 tons fartøj, der er i stand til at håndtere 4 helikoptere inklusive 2 tunge, og til at sætte op til 4 virksomheder i land. af amfibiske angrebsstyrker, eller 800 mand, med deres rullende udstyr. Dette er til sammenligning 3 gange billigere end Mistral PHA'erne fra Naval Group solgt til Egypten, som, hvis de kan bruge 16 helikoptere af forskellige typer, har en væsentlig højere nyttelast og projektionskapacitet. Også her er det kinesiske tilbud bestemt ledsaget af yderst favorable afregningsbetingelser, og flere relaterede servicetilbud. Lad os huske, i samme størrelsesorden, Kinas tilbud til Pakistan om erhvervelse af 4 Type 054A fregatter til en pris på 160 millioner dollars pr. enhed, en pris lavere end mange lettere og mindre effektive europæiske korvetter.

Disse tilbud om kinesiske skibe, der kombinerer en uovertruffen pris og tjenester og betalingsbetingelser, der er utilgængelige for vestlige grupper, varsler den kinesiske strategi om at tage kontrol over det globale militære skibsbygningsmarked. Stillet over for sådanne forskelle i priser og tjenester vil selv europæisk kvalitet, selv om den er væsentligt bedre end kinesiske bygningers, ikke tåle sådanne splittende argumenter længe. Europæiske skibsværfter, hvis overlevelse afhænger af deres evne til at finde eksportmarkeder, vil faktisk med stor sandsynlighed stå over for det hurtige fald i det adresserbare globale marked, især da andre lande, såsom Tyrkiet og Sydkorea også investerer i dette marked med seriøse teknologiske og politiske argumenter, og at både Rusland og USA synes fast besluttet på at genvinde de tabte markedsandele gennem de seneste to årtier.

Uanset hvad positionerer Kina sig nu, og uden hastværk, som en stor aktør i den globale militære flådeindustri og har til hensigt at tage kontrol over en stor del af den i de kommende år.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler