Japansk missilforsvar kunne ikke opdage nordkoreanske missiltest

Ifølge webstedet Defenseworld.net, det japanske antimissilforsvar, der består af radarsystemer på den japanske kyst og Aegis-systemerne, der udstyrer Kongo-klassens destroyere og derivater, var ude af stand til at følge de seneste test af det kortdistance ballistiske missil KN-23 afsendt fra Nordkorea . Faktisk opererer missilet, der bruger en semi-ballistisk bane som det russiske Iskander-system, i en højde på omkring 60 km, og placerer det under indgrebsloftet for antimissilsystemer som THAAD og SM3/6. , men over antiluftskytssystemer som Patriot eller SM2. Derudover kan missilet udvikle sig under dets semi-ballistiske flyvning, hvilket gør forudbestemmelsen af ​​dens bane umulig af regnemaskinerne for de anti-ballistiske missilsystemer.

Vi havde allerede anmeldt denne specificitet af det nye nordkoreanske missil, såsom de russiske Iskander-missiler eller det iranske Fateh 110, hvilket gør det muligt for disse systemer at drage fordel af begrænsningerne i de nuværende anti-missilsystemer. Men hvis begrænsningerne af missilerne var kendt, er det første gang, at en begrænsning af detektionssystemerne er dukket op, især Aegis-systemet, som Japan erhvervede med store omkostninger for at udstyre sine 8 Kongo, Atago og Maya klasse destroyere. , udstyret med den meget dyre AN-SPY1-D radar og SM3 og SM6 missiler, som også udstyrer Ticonderoga krydserne og de amerikanske Arleigh Burkes destroyere, de australske Hobarts, den norske Fridjofts, den spanske Alvaro de Basan og Sejong den store syd - koreansk.

Hades jordsystem 01d Forsvarsnyheder | Atomvåben | Nordkorea
Det franske Hades, som blev trukket ud af tjeneste i 1997 efter kun 6 år, var allerede ved at vedtage en semi-ballistisk bane for at modarbejde antimissilforsvaret i Warszawa-pagten.

Denne type bane er dog ikke ny. I 1991 vedtog det nye franske taktiske ballistiske missil Hades, der skulle erstatte Pluton-missilerne, allerede denne flyveprofil med det formål at forpurre S300 antimissilforsvaret i tjeneste med de sovjetiske styrker. Warszawapagtens og derefter Sovjetunionens forsvinden førte til, at Hades trak sig ud af tjeneste i 1997, som dog havde et betydeligt forspring inden for kortdistance ballistiske våben.

Faktisk repræsenterer det nye nordkoreanske missil, hvis rækkevidde gør det muligt for det at nå japanske kyster, nu en reel trussel mod landet, indtil nu med tillid til sit anti-missilskjold, der vender mod Nordkorea hele vejen. Længe betragtet som et våben fra en anden tid, det taktiske ballistiske missil har udviklet sig til at modarbejde anti-ballistiske systemer, og er nu ved at etablere sig som et formidabelt effektivt og relativt billigt førstelinjevåben, der sætter det inden for rækkevidde af mange budgetter. På dette område er fransk ekspertise unik i Europa og fortjener at blive opdateret for at udstyre det europæiske forsvar med lignende systemer for at styrke kontinentets overordnede afskrækkelse.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler