Frankrig foreslår et partnerskab mellem stater til Grækenland omkring salget af de 2 FDI-fregatter til den hellenske flåde

Selon Michel Cabirol fra latribune.fr, forbereder de franske myndigheder sig på at foreslå et partnerskab mellem stater til Grækenland vedrørende mulig erhvervelse af 2 FDI Belh@rra fregatter til den hellenske flåde. Sammenlignet med det partnerskab, der blev indgået med Belgien med CaMO-programmet, ville Grækenland således blive en fuldgyldig partner i programmet for forsvars- og interventionsfregatter med industriel kompensation og involvering i udviklingen af ​​programmet, såvel som i mulig eksport. Derudover kunne aftalen, ligesom den med Belgien, omfatte en del af militært samarbejde på flådeområdet, en hypotese, der ikke ville være utilfreds med Athen, som søger støtte til at klare sig til Ankaras voksende krav i Det Ægæiske Hav og omkring Cypern

Ifølge de frigivne oplysninger vil de foreslåede fregatter være identiske med dem, der er bestilt af den franske flåde, bortset fra at de vil bære et kompleks af yderligere Sylver70 vertikale siloer, der gør det muligt at udsende 8 MdCN krydsermissiler. Denne kapacitet ville give den hellenske flåde mulighed for om nødvendigt at gribe ind over for strategiske installationer i tilfælde af en konflikt med Tyrkiet, såsom S400-missilbatterier, kommando- og kommunikationscentre, logistikknudepunkter og -baser. Men mange i Grækenland mener, at det ville være at foretrække at øge antallet af Aster 30-missiler, da den største trussel ses som luft.

Uanset om de er udstyret med yderligere MdCN eller Aster30, kunne de to Belh@rra give en klar fordel for den hellenske flåde i den permanente konfrontation med de tyrkiske styrker. Udstyret med en AESA Sea Fire 500 radar, og et Kingklip/CAPTAS sonarsystem, er bygningen i stand til at indføre en luft-, undervands- og overfladeforbudszone inden for en radius på 150 km, en perimeter, der er tilstrækkelig til stort set at hæmme manøvreringsevner i det Ægæiske Havs tyrkiske luft- og flådestyrker. Det er også sandsynligt, at dette salg, hvis det bliver til virkelighed, ikke vil forbedre de allerede stormfulde forhold på baggrund af filer Cypriotisk og syrisk, med de tyrkiske myndigheder og præsident Erdogan.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler