A400M gennemførte med succes tankningssimuleringer med en H225M Caracal

Blandt de mest problematiske fejl for Frankrig vedrørende de taktiske kapaciteter af det europæiske A400M militærtransportfly, var tankning af mellemstore helikoptere den, der syntes at være den mest komplekse at løse. Faktisk forhindrede den vågne turbulens genereret af de 4 enorme TP400 D-6 turbopropeller og deres 8-bladede Ratier propeller mellemstore helikoptere, såsom H225M Caracal eller NH90 TTH, i at opretholde en stabiliseret flyvning tilstrækkelig præcis til at indlede en procedure. flyvning eftersyn. Der blev herefter overvejet flere løsninger, herunder forlængelse af tankrøret, for at tillade helikoptere at passere "under" denne turbulens og ikke længere lide dens konsekvenser.

Det ser ud til, at det er denne mulighed, der gjorde det muligt for ingeniørerne fra Airbus Defence & Space og DGA at løse problemet, da Airbus DS gennem en pressemeddelelse meddelte, at det var lykkedes under 4 testflyvninger, 51 simuleringer af tørtankning med en H225M Caracal manøvreringshelikopter, der især bruges af luftvåbnet til sine redningsopgaver. Pressemeddelelsen indikerer, at stabilitetsvurderinger også ville være blevet udført med en af ​​prototyperne på H160, den fremtidige lette helikopter for de 3 franske hære. Denne meddelelse kommer lige 2 måneder efter det vellykkede fald af 50 faldskærmstropper gennem sidedøren, som ser ud til at åbne vejen mod et samtidigt dobbeltfald via de 2 sidedøre på omkring hundrede faldskærmssoldater, et af de sidste operative mål, der ikke er nået til dato. Airbus DS anslår, at den endelige simultane double-drop-kvalifikation vil finde sted i 2020 for fuld operationel kapacitet i 2021.

A400M taktisk forsvarsnyheder | Tyskland | Transport Luftfart
17. oktober 2018, A400M ATLAS-test på græsbane

Ligesom NH90 har A400M-programmet oplevet adskillige tilbageslag og drejninger på grund af (for) et stort antal beslutningstagere ved forhandlingsbordet. Hver persons specifikationer og forventninger genererede en enhed, som for at opnå en sådan grad af alsidighed skulle gennemgå en meget lang periode med teknologisk modning og knowhow. Derudover stødte de første kopier på betydelige tilgængeligheds- og pålidelighedsproblemer, hvilket gav næring til nogle menneskers mistillid til enheden. Men ligesom NH90 viser A400M sig i sidste ende at være på niveau med kundernes forventninger. Med 174 fly bestilt til dato, og næsten 100 fly leveret, vil Atlas have gjort det muligt for adskillige luftstyrker at have et fly med et taktisk transportflys alsidighed og ydeevnen af ​​et kampfly, hvilket gør det til en unik enhed på markedet.

4 europæiske lande, også aktionærer i Airbus, udgør den hårde kerne af A400M-brugere. Tyskland bestilte 53 eksemplarer, Frankrig 50, Spanien 27 og Storbritannien 22, sidstnævnte havde også 10 C17 Globemasters. Tilsammen tilbyder disse 152 fly, hvortil kommer 7 eksempler bestilt af Belgien og 1 af Luxembourg, en strategisk transport- og styrkeprojektionskapacitet til europæiske lande, som indtil nu var en amerikansk eksklusivitet.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler