Kina lancerer den første Type 075 tunge LHD

Bare et par uger efter at have modtaget sin ø, den første kinesiske type 075 overfaldshelikopter blev opsendt den 25. september, i overværelse af landets militære og civile myndigheder. Dette nye skib, der vejer mere end 40.000 tons, 250 m langt og 30 m bredt, vil give People's Liberation Army Navy en kraftprojektionskapacitet, der tidligere var reserveret til USA. Et andet skib af samme type er under konstruktion i den samme tørdok, som var vært for dette indtil i morges, og et tredje siges at være under konstruktion på et andet skibsværft.

Mens Type 001/001A hangarskibene og Type 071 LPD angrebsskibe markerede fødslen af ​​kinesiske ambitioner om at have en høj søstyrkeprojektionskapacitet, ankomsten af ​​Type 075 LHD'erne og de fremtidige Type 002 hangarskibe udstyret med katapulter, der pt. byggeri, markerer det kinesiske ønske om at være på lige fod med USA på flådeområdet. Vi kan faktisk bemærke lighederne mellem denne nye Type 075 og de amerikanske klasse LHA'er, der er under konstruktion på amerikanske skibsværfter, både fra et præstationssynspunkt og fra antallet af LHD'er, der i sidste ende er tilgængelige. Det samme gælder kinesiske hangarskibe, hvis første atomdrevne modeller, der vejer mere end 100.000 tons, og derfor kan sammenlignes med de amerikanske superhangarskibe af Nimitz-, Improved Nimitz- og Ford-klasserne, skulle træde i kraft inden 2030.

LPD type 071 af den kinesiske flåde Forsvarsanalyser | Amfibieoverfald | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats
I 2023 vil den kinesiske flåde have 8 Type 071 LPD'er, der er i stand til at lande tusind mand og deres udstyr.

Type 1600 er i stand til at lande en forstærket bataljon af marinesoldater, dvs. næsten 075 mand, med deres materiel og rullende og pansrede udstyr. ny Z30 manøvre. Nogle rapporter indikerer også muligheden for at bruge fly med kort eller lodret start og landing, såsom Harrier eller F8B, selvom intet formelt indikerer, at et sådant fly er under udvikling i Kina, eller endda hjemme. Men det ville være overraskende, hvis Kina ikke på kort eller mellemlang sigt engagerer sig i denne type udvikling, da potentialet er så stort, og det ville gøre det muligt hurtigt at øge antallet af flådeluftkraftprojektionsvektorer i landet .

Denne opsendelse er også en besked sendt til Taipei, som i stigende grad lever i frygt for militæraktion fra fastlandet. Når det er sagt, vil PLA ikke have tilstrækkelige ressourcer til en amfibie- og luftbåren operation mod øen i flere år, tiden til at have hele sin flåde af LPD Type 071 (8 enheder) og mindst 5 eller 6 LHD Type 075, samt som et tilstrækkeligt antal helikoptere og Y-20 strategiske transportfly. Det vil også skulle sikre, at det har en tilstrækkelig moderne og overtallig jagerflåde til Taiwans forsvar med mere end 300 moderne jagerfly, og en tilstrækkelig tæt og effektiv til at stå op til et muligt svar fra den amerikanske flåde. Med andre ord kan en sådan operation ikke se dagens lys før 2025, og mere sandsynligt 2030, hvilket ikke udelukker andre former for handling, såsom forsøg på politisk destabilisering, økonomisk krig eller endda sø- og luftembargo.

Avic Y20 og J20 forsvarsanalyse | Amfibieoverfald | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats
Kina styrker også sine midler til luftkraftprojektion ved at bygge en strategisk transportflåde ved hjælp af det nye Y20 transportfly tæt på det amerikanske C17 Globemaster.

Denne lancering markerer endnu en gang, om nødvendigt, den dybe udvikling, der påvirker internationale relationer i dag. Der er ikke længere nogen tvivl, medmindre man lider af meget fremskreden nærsynethed, at et nyt våbenkapløb er godt og grundigt lanceret på globalt plan, og at alle strategier forud for 2015, og i særdeleshed Soft Power, er Tysklands kære, er ikke længere korte, og har endda set deres præstationer fejet væk på få år. For at blive overbevist om dette er det nok at se på den iver, hvormed de afrikanske og asiatiske lande har rykket tættere på Moskva og Beijing i de senere år, eller de østeuropæiske landes i retning af USA. Vægten af ​​et land på den internationale scene i 2030 og fremover vil i vid udstrækning blive vurderet i lyset af dets militære midler og dets handlingsevne for at beskytte dets og dets allieredes interesser. Forestillinger, der er fuldstændig fremmede for hvidbogen fra 2013, såvel som for 2017 RS, der fungerede som ramme for den nuværende LPM...

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler