Rusland vil teste ny version af P-800 Onyx supersonisk antiskibsmissil

Siden 800 har P-2002 Onyx antiskibsmissilet været spydspidsen i antiskibskampen om bord på tunge enheder fra den russiske flåde. I stand til at nå mål 600 km væk med en hastighed, der overstiger Mach 2, overgår missilet stadig sine vestlige modparter i disse områder i dag, såsom MM40 Exocet eller AGM 84 Harpoon, og endda flådeangrebsmissilet fra Kongsberg, men den store succes i øjeblikket med hensyn til antiskibsmissiler. I dag udstyrer den admiral Gorshkov og Admiral Grigorovich klasse fregatter, samt Karakurt og Buyan-M korvetterne og Iassen-M atomangrebsubåde. Det vil også udstyre Kirov-klassens krydsere efter deres moderniseringer, såvel som Antey-klassens ubåde, Gremayashchiy-korvetterne (projekt 20385) og endda Kuznetsov hangarskibet.

I en pressemeddelelse udgivet af Tass-bureauet, meddeler producenten NPO Mashinostroyeniya, at den snart vil udføre test af en ny version af missilet, betegnet Onyx-M, med øget ydeevne, og som kan bruges som krydsermissil mod landmål, hvis det er nødvendigt. Det indikeres derfor, at missilets rækkevidde ville blive udvidet til 800 km, og at den aktive radarsøgers modstandsdygtighed over for jamming og lokkemidler ville være blevet forstærket. Resten af ​​missilets ydeevne, især dets hastighed større end Mach 2, og dets dimensioner, er uændrede.

Brahmos Defense News | Hypersoniske våben og missiler | Kystforsvaret
Brahmos-missilet, som udstyrer den indiske flådes skibe, stammer fra P-800 Onyx

Imidlertid er P-800-missilet kernen i et andet NPO-krydstogt- og anti-skibs missilprogram, Brahmos udviklet med Indien. Hvis dette missil i sin nuværende version opnår ydeevner, der er væsentligt svarende til P-800, nemlig en rækkevidde på 500 km, der snart skal øges til 600 km, når versionerne under udvikling hastigheder meget klart over Mach 2,5, 800 annonceret af P -4, i dette tilfælde Mach 3. Derudover er et afledt program, Brahmos II, denne gang ved hjælp af en Scramjet, under udvikling, og sigter ligesom 22M8 Tzirkon på hastigheder af størrelsesordenen Mach 600, for en rækkevidde på 800 til XNUMX km, hvore Tzirkon er givet til at overstige 1000 km. Det ville derfor være meget overraskende, hvis P-800 Onyx-M ikke fik gavn af forskningen i de nuværende programmer, og i særdeleshed den på Brahmos og Brahmos-A, som den deler ophav, for at øge dens hastighed til over Mach 3,5, en hastighed over hvilken mange vestlige anti-missilsystemer, såsom den nye britiske Sea Ceptor, som vil udstyre Type 26 og Type 31 fregatter, ikke er i stand til at opsnappe modstående missiler.

Sea Ceptor CAAM Defense News | Hypersoniske våben og missiler | Kystforsvaret
Anti-missil beskyttelsessystemer, såsom MBDA's Sea Ceptor, kan ikke opsnappe anti-skibs missiler, der flyver over Mach 3,5.

Derudover er denne meddelelse ret langt fra den, der blev givet i maj 2019, rapporteringu udvikling af en hypersonisk version af P-800, hvilket ville have en tendens til at bekræfte ønsket fra den russiske generalstab om at have missiler, der går så hurtigt som muligt, af de tidligere nævnte årsager. Når det er sagt, som vi har seti en tidligere artikelRamjet, der driver P800, er ikke tilpasset til at nå sådanne hastigheder, hvilket kræver fremdrift med superramjet eller scramjet.

Bemærk, at P-800 Onyx også udstyrer K-300P Bastion landbaserede antiskibsbatterier, der bruges af den russiske flåde og kystforsvaret samt af de vietnamesiske styrker og de syriske styrker. Desuden er det implementeret i de samme siloer, der tillader affyring af Kalibr krydsermissiler, og det fremtidige Tzirkon hypersoniske missil, der gør det muligt for hver vektor at udsende disse missiler efter behov. Tzirkon-missilet forventes at gå i tjeneste med den russiske flåde i 2020.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler