KNDS og Rheinmetall valgt af den ungarske hær

- Annonce -

De ungarske væbnede styrker har netop afgivet en ordre på 44 kampvogne Leopard 2A7+ og 24 155 mm bæltepansrede selvkørende kanoner Pzh 2000, hvilket gør Ungarn til den 19. kunde af Leopard 2 i verden, og den 8. kunde til Pzh 2000. Denne ordre vil repræsentere en meget vigtig god kapacitet for den lille ungarske hær på 27.000 mand, som i dag kun har 34 T72 kampvogne og kun stiller med et dusin 120 mm haubitser trukket i form af artilleri.

Denne ordre markerer også den stadig mere betydningsfulde tilbagevenden af ​​ordrer til kampvogne og tunge artillerisystemer i hele verden, selv i Europa, på trods af et betydeligt stop i erhvervelser fra 2005. Dette er faktisk den første ordre af Leopard 2 nye, der opstod i løbet af dette årti, og den anden vedrørende nye Pzh 2000'er, efter Qatars i 2015, i samme periode.

PZH 2000 kroatien Forsvarsnyheder | Tyskland | Artilleri
Den PZH 2000 155 mm pansrede selvkørende pistol er i tjeneste med 7 væbnede styrker i dag, inklusive de kroatiske styrker afbilledet her

Men takket være et effektivt moderniseringsprogram og Leoben-programmet, der samler brugere af det pansrede køretøj, Krauss Maffei Wegman, designer og hovedproducent af Leopard 2, var i stand til at opretholde produktionslinjer i god stand, på trods af fraværet af nye ordrer. Faktisk og i modsætning til den franske Leclerc, eller den britiske Challenger 2, er KMW, som siden er blevet til KNDS med den franske Nexter, i dag den eneste europæiske producent, der er i stand til at imødekomme efterspørgslen efter en kampvogn. Efterhånden som det internationale marked åbner sig igen, har flere lande, herunder Saudi-Arabien, Egypten, Marokko og endda Indien, intet andet valg end at henvende sig til den amerikanske Abrams eller de russiske eller kinesiske produktioner, når de vil udstyre sig med nye kampvogne.

- Annonce -

Ydermere, med kun 220 kampvogne i Frankrig, 326 i Tyskland, 170 i Storbritannien og mindre end 600 i alle andre europæiske lande, er den tunge bestanddel af de europæiske styrker ikke desto mindre det dårlige forhold mellem forsvaret af kontinentet, hvad enten det er kl. niveauet for EU eller NATO, som alene formår kun at stille en tredjedel af de 4500 operative kampvogne til rådighed for de russiske væbnede styrker. Som sådan, med en passende og sandsynligvis strammere tidsplan end den nuværende forudsete, og rimelige teknologiske og prismæssige målsætninger, kunne det fransk-tyske MGCS-program meget vel være i stand til at stole på et europæisk indre marked med stor efterspørgsel. Det vil stadig være nødvendigt at overvinde nogles personlige politiske eller industrielle ambitioner og andres til tider overdrevne teknologiske forhåbninger, mens man husker på, at T14 Armata vil blive prissat til mindre end $6 millioner. enhed på det internationale marked, fra begyndelsen af ​​2020'erne...

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler