De russiske hæres budget vil stige med 7 % i 2020

- Annonce -

Ifølge hvad der svarer til 2020-finansregningen fra Den Russiske Føderation, vil hærbudgettet stige fra 2,9 Tr-rubler i 2019 til 3,1 Tr-rubler i 2020, en stigning på 6,9 % i forhold til året. I 2021 vil den stå på 3,2 Tr rb og i 2022 på 3,3 Tr rb, en stigning på 14 % over 3 år. Dette vil være den største årlige stigning i det føderale forsvarsbudget i 10 år, i overensstemmelse med ambitionerne i GPV 2019-2027, svarende til den militære programmeringslov, som giver en udgift på 9 tr rubler til væbnede styrkers udstyr, eller et gennemsnit på 18,75 milliarder dollars om året. Faktisk vil dette være en stigning fra $16 milliarder i 2019 til $21 milliarder i 2027, eller en gennemsnitlig vækst på 7,5% om året.

Denne meget tydelige stigning i forsvarsudgifter er dog skjult i officiel kommunikation ved det markante fald i rublens værdi på internationale markeder, som gik fra en gennemsnitlig værdi omkring 59 rb pr. USD i 2017/2018 til 65 rb pr. USD i dag. Dette forklarer, hvorfor det i den officielle præsentation af hærens budget udtrykt i USD står på 47,7 milliarder dollars i 2020, 50 milliarder dollars i 2021 og 51,3 milliarder dollars i 2022 med en fast paritet. På den anden side skal disse værdier vægtes for inflationen i Rusland, som i øjeblikket ligger på mellem 3,5 og 4% om året, og som derfor begrænser effektiviteten af ​​denne stigning.

En af prototyperne på PAK FA-programmet, som bliver Su57 Defence News | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | Den Russiske Føderation
Reduceret til euro koster Su7 kun det russiske budget €31 millioner pr. eksemplar, mens en Rafale koste mere end 70 millioner euro til de franske hæres budget.

Desuden bør der udvises stor forsigtighed, når Ruslands militære kapaciteter vurderes udelukkende på grundlag af dets officielle budget udtrykt i rubler. Faktisk, som udtrykt ovenfor, er værdien af ​​rublen i dag meget lav sammenlignet med dollaren eller euroen, da den er gået fra 1 euro for 37 rubler i 2013 til 1 euro for 75 rubler i dag. . I samme periode er priser og lønninger i Rusland steget meget mindre, især i våbenindustrien og i hærene. Derudover udgøres en tredjedel af den militære arbejdsstyrke af værnepligtige, som kun får en symbolsk løn, undtagen når de er udsendt i indsatsområder som i Syrien. Endelig tages mange forsvarsudgifter ikke i betragtning af det russiske forsvarsministerium, men af ​​parallelle føderale udgifter, især vedrørende forskning og udvikling, mens mange infrastrukturudgifter er oblasternes (regionernes) ansvar. Dette er grunden til, at internationale organisationer som SIPRI, hvis metoder til at beregne forsvarsbudgettet ikke desto mindre er tvivlsomme, anslår det russiske budget afsat til de væbnede styrker til 61 milliarder dollars i 2018 sammenlignet med 45 milliarder ifølge den officielle meddelelse fra Kreml. .

- Annonce -

Det er også vigtigt at huske på, at russiske strateger siden midten af ​​2000'erne har været i stand til at designe en forsvarsindustripolitik, der kombinerer udviklingen af ​​nye kritiske systemer, såsom S350/400/500 antiluftskytsmissilerne, Kinzhal og Tzirkon hypersoniske missiler, Su-57 kampflyene og den nye generation af pansrede køretøjer fra Armata-familien, med et omfattende program for modernisering af eksisterende udstyr tilgængeligt i stort antal, såsom T72B3 og T80BV kampvogne, helikoptere Mi8/24/26 /35 eller endda kampflyet fra Su-27-familien. Nu, hvor skal man bygge en tank leopard 2 A7 koster mere end 10 millioner euro, moderniseringen af ​​en T90 til T90M-standarden koster kun en million euro, prisen for en VBMR Griffon.

kinjal Forsvarsnyheder | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | Den Russiske Føderation
De russiske militære og politiske myndigheder har været i stand til at koncentrere deres forsvarsinvesteringer mod udvikling af udstyr, der giver en betydelig magtgradient med Vesten, såsom Kinzhal hypersoniske missil.

Det er med andre ord væsentligt at afveje taler baseret på kløften i forsvarsudgifter mellem Rusland og Europa, for eksempel for at vende tilbage til mere faktuelle vurderinger, såsom antallet af kampklare mænd., antallet af pansrede køretøjer og artilleri systemer, antallet af ubåde og kampfly, samtidig med at disse værdier integreres i et filter, der tager højde for den teknologiske effektivitet mellem systemerne, for at vurdere virkeligheden af ​​magtgabet mellem vestblokken og Rusland i Europa.

Hvis spørgsmålet interesserer dig, henvises til artiklen "Foreslået model til en komparativ analyse af forsvarsmaterielinvesteringer" gratis tilgængelig her.

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler