Thailand ønsker ikke, at F35 skal erstatte F16

Efterhånden som støjen voksede, præciserede de thailandske myndigheder gennem sin stabschef for Royal Thai Air Force, Air Chief Marshal Maanat Wongwat, at landet ikke var interesseret i at F35 skulle erstatte de omkring 56 F16 A/B (ud af 103 oprindeligt i drift) og 32 F5 E/F i øjeblikket i drift sammen med 18 Gripen C/D.

Faktisk, hvis landet rent faktisk planlægger at erstatte sine enheder med meget lidt potentiale, stiller det op for forudsætning for at kunne foretage de ændringer, han ønsker, og i særdeleshed på kildekodeniveauet for den overflod af computerprogrammer, som nu ledsager alle moderne kampfly. Nu falder denne betingelse naturligvis absolut ikke i Lockheeds eller den amerikanske administrations smag, for hvem den "sorte boks" repræsenteret af F35 er en garanti for bæredygtighed og kontrol over sine kunder.

F16 B thailand Forsvarsnyheder | Jagerfly | Konstruktion af militærfly
Thai F16'ere har nu nået deres grænser med hensyn til flyvepotentiale

Frem for alt opretholder Bangkok fremragende forbindelser med Beijing og dets forsvarsindustri, og den thailandske flåde gjorde det officielt for et par uger siden en ordre på et kinesisk LPD Type 071 overfaldsskib, mens den på samme tid fejrede starten på arbejdet for konstruktionen af ​​sin første S26T-ubåd på Wuhan-værfterne i den kinesiske gruppe CSIC. Det virker faktisk meget risikabelt at give et meget højt niveau af information om F35'erens funktionelle hjerte ligesom andre vestlige fly, da risikoen for, at Kina får fingrene i denne strategiske information, er høj.

Derfor må Bangkok formentlig igen henvende sig til Beijing for at anskaffe nye fly, velvidende at den kinesiske luftfartsindustri nu tilbyder eksport J10C lette jagerfly, med flyelektronik sammenlignelig med F16V eller Gripen E/F. Det thailandske ønske om at have "kontrol" over udviklingen af ​​sin enhed kunne også gøre den til en god kandidat til den kinesiske FC-31 Gyrfalcon, som stadig kæmper for at finde et marked, samt for Mig-35, uelsket af de russiske luftstyrker, og som derfor kunne opfylde Bangkoks krav, uden at glemme den tyrkiske T-FX, hvor Ankara sandsynligvis ser positivt på ankomsten af ​​en finansiel og teknologisk partner i sit program. På den anden side synes det svært at forestille sig, at Rafale Fransk, den Typhoon European, den svenske Gripen E/F eller den amerikanske F16V kunne opfylde thailandske krav, da risiciene for dem ville være identiske med dem, der påvirker F35.

FC31 Nyheder Defense | Jagerfly | Konstruktion af militærfly
FC31 Gyrfalcon kunne fremstå som en god kandidat til Bangkok til at erstatte sin F16 og F5

Thailand, som en ubetinget allieret med USA under den kolde krig og gennem Vietnamkrigen, ser nu ud til at glide mere og mere ind i Beijings politiske sfære, som lidt efter lidt er ved at opbygge et netværk af indflydelse og magtfuld politisk og diplomatisk stafet i Stillehavet og Det Indiske Ocean. Strategien for perlerækken på de nye Silkeveje er, ser det ud til, at bære frugt...

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler