Kina udvikler nyt helikopterkoncept, der kan nå 650 km / t

I anledning af den 5. helikopterudstilling, afholdt den 10. oktober i Taijin, People's China, præsenterede statsgruppen AVIC en ny helikoptermodel der ser ud som en flyvende tallerken, Super Great White Shark, eller Super Great White Shark. Ud over dets overraskende udseende, for at sige det mildt, efterlader den forventede ydeevne for prototypen, hvis første flyvning forventes i 2020, iagttageren endnu mere forvirret: tophastighed på 650 km/t, praktisk loft på 6000 m, hastigheden steg næsten 3000 fod i minuttet, og for at toppe det hele reduceret radarens synlighed. Vi kan naturligvis have mistanke om kommunikation, der har til formål at vildlede vesterlændinge, men det er rigtigt, at de seneste kinesiske meddelelser, der ikke anses for særlig troværdige i Vesten, såsom antiskibskapaciteter DF-21D og DF-26 missiler, opfordrer til større forsigtighed.

7,60 m lang og 2,85 m høj, Super Great White Shark præsenteres som en model af bevæbnet helikopter beregnet til kampoperationer, som den kinesiske Z-10 og AH-64 American Apache. Den to-mands besætning er placeret i midten af ​​flyet, som er understøttet af to modsat roterende rotorer på 4,9 m i diameter, der omgiver kabinen og kåben, hvilket giver flyet dette flyvende tallerkens udseende. Vandret fremdrift ville blive leveret af to turbojetfly integreret i strukturen. Til sidst er det hele dækket af en belægning, der absorberer radarbølger, for at øge helikopterens stealth.

SB1 Defiant med modsat roterende rotor Defense News | Forsvarets institutionelle kommunikation | Kamphelikoptere
Skubbepropellen, der passede til AH-56 Cheyenne i 1967, er dukket op igen på den nye SB1 Defiant fra Sikorsky

Faktum er, at denne type design i virkeligheden slet ikke er ny. Ligesom den "nukleare" fremdrift, der blev brugt af den nye Russisk Burevestnik krydsermissil, og eksperimenterede dengang opgivet af USA i 60'erne, og især af Avrocar, en prototype designet i slutningen af ​​50'erne af Avro Canada, som aldrig formåede at opnå de forventede specifikationer, og som hurtigt blev opgivet af det amerikanske luftvåben. Men det er rigtigt, at med ankomsten af ​​nye materialer og nye teknologier er koncepter, som tidligere havde vist sig skuffende, nu ved at modnes og give anledning til masseproduktion, især inden for helikoptere. Princippet om vipperotorer, hvoraf den første prototype, Bell XV-3, lavede sin første flyvning i 1953, ville således først blive brugt med succes i 1989, og den første flyvning af V-22 Osprey. På samme måde udstyrede pusherpropellen allerede Lockheed AH-64 Cheyenne i 1967, men vi må vente til 2019 for at se en sådan enhed udstyre et andet amerikansk fly, SB1 Defiant fra Sikorsky og Boeing.

Derudover har arbejdet med "flyvende biler", meget populært i de senere år på innovationsmesser, gjort det muligt at gøre betydelige fremskridt med hensyn til kanalpropeller og ventilatorer, mens der også er udviklet flere modeller af små turbojets, igen med marked for flyvende biler og droner i kikkerten. Derfor kan det, der var teknologisk utilgængeligt for nogle år siden, nu lade sig gøre.

GreatWhite Shark Kina fra fronten Forsvarsnyheder | Forsvarets institutionelle kommunikation | Kamphelikoptere
Det er svært at forestille sig, hvordan en sådan profil kunne nå 650 km/t, som annonceret af AVIC

Når det er sagt, kan andre faktorer skabe tvivl om den præstation, AVIC har annonceret. Først og fremmest virker enhedens form meget uforenelig med de annoncerede præstationer, og især hastigheden, på grund af det enorme træk, som det vil generere, når hastigheden stiger. Derudover vil aerodynamisk kontrol ud over lave hastigheder sandsynligvis være meget vanskelig for et sådant fly på grund af den aerodynamiske turbulens og modstand genereret af denne imponerende masse. Dette træk vil endelig modsætte sig flyets bevægelse, hvilket kræver et ekstra energiforbrug for at dække en tilsvarende afstand, hvilket vil reducere enhedens autonomi og rækkevidde betydeligt.

Eclate Super Great Whaite Shark Defense News | Forsvarets institutionelle kommunikation | Kamphelikoptere
Sprængt fra Super Great White Shark. læg mærke til fremdriftsturbojet, og rotoren omkring kabinen

Det er mere end sandsynligt, at kinesiske flyproducenter, ligesom deres vestlige og russiske kolleger, er involveret i et kapløb om at forbedre ydeevnen og overlevelsesevnen for roterende vinger, herunder blandt andet øget hastighed. Da det er sandsynligt, at en af ​​forskningslinjerne fødte Super Great White Shark, for at studere dens forskellige parametre, muligheder og begrænsninger. Det virker dog svært at forestille sig, at et sådant design en dag kunne resultere i et masseproduceret kampfly. Mere avancerede og mindre restriktive løsninger ser ud til at dukke op, såsom propeller, vipperotorer, og hvorfor ikke en dag mobile blæsere. På den anden side vil Super Great White Shark sandsynligvis forblive en messe- og udstillingsprototype, beregnet til at fange besøgendes og mediernes opmærksomhed.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler