Kurderne kunne henvende sig til Moskva og Damaskus for at møde Ankara

Situationen fortsætter med at udvikle sig i Syrien, efter lanceringen af ​​en meget storstilet tyrkisk militæraktion i det nordlige Syrien, for at skubbe de kurdiske YPG-styrker tilbage ud over en 30 km lang strimmel langs grænsen. Således oplyser flere vidnesbyrd, nogle gange ledsaget af videoer summariske henrettelser af kurdiske aktivister, soldater og civile, taget til fange af de paramilitære militser, som ledsager den tyrkiske hærs regulære styrker. Ydermere ser det ud til, at det tyrkiske regime ikke sætter pris på dissens, med anholdelsen af ​​internetbrugere, der lidt for åbenlyst havde udtrykt deres modstand mod indgrebet i gang i landet.

Men det er formentlig erklæringerne fra den kurdiske general Mazloum Kobani Abdi, som leder de syriske demokratiske styrker ledet af kurdiske styrker, som varsler den mest dybtgående omvæltning i gang. Faktisk ifølge CNN nyhedskanal, den kurdiske general anmodede angiveligt William Roebuck, koalitionsrepræsentanten, der kom for at møde ham, om at trække de vestlige styrker tilbage, som "havde forladt dem for at blive massakreret", så han kunne bede "en anden militær magt til stede i regionen" om at tage kontrollen af luftrummet over Syrien. Og tilføjede "enten stopper du disse bombninger, eller også trækker du dig tilbage, så russerne kan gøre det". En trussel, der får stor vægt, da Pentagon har bekræftet, at den har trukket mere end 1000 mand tilbage fra sine specialstyrker, der er til stede i det nordlige Syrien sammen med kurderne.

General Mazloum Kobani Abdi Forsvarsnyheder | Syrisk konflikt | Offentlige mening
Den kurdiske general Mazloum Kobani Abdi sendte en klar besked til Washington

Denne vending i situationen overraskede tilsyneladende det amerikanske diplomati, som kun kunne bede sin samtalepartner "ikke at træffe en beslutning i hast". Faktum er, at hvis det syriske regime og Rusland faktisk skulle overtage forsvaret af de kurdiske styrker, kan konsekvenserne blive meget betydelige, bl.a. sammenbruddet af forsvarsforhandlingerne mellem Ankara og Moskva ville kun være et af de synlige aspekter.

Det er stadig at se, hvilke svar der vil blive givet, både fra Washington og fra Moskva, på disse erklæringer. Den amerikanske kongres tilbagevenden mandag kan meget vel føre til en radikal positionsændring for D. Trump, som kun han kender til. På sin side kunne Vladimir Putin se dette som en mulighed for at styrke den russiske position i Syrien og Mellemøsten samt i den offentlige mening, især i Europa, på et kritisk tidspunkt i forhandlingerne om at lette europæiske sanktioner mod russisk økonomi. Der er ingen tvivl om, at telefonerne må ringe meget i de forskellige kancellier hos alle involverede i den syriske krise i dag...

PS: det varer ikke længe Syriske og kurdiske myndigheder nåede til enighed, og den regulære syriske hær indsætter nu sine tropper for at stoppe den tyrkiske offensiv og generobre de erobrede områder. Moskvas officielle holdning, som aktivt støtter den syriske regering, er dog endnu ikke kendt.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler