Nye silkeveje: Japan mod EU-angreb

Den Europæiske Union og Japan underskrev 27 september i løbet af Forbindelsesforum for EU og Asien, et strategisk partnerskab. Det fremmer fair international handel, finansieringspraksis, der opfylder internationale standarder og bæredygtige miljø- og sociale regler. Og inkluderer alle dimensioner af forbindelse, inklusive digital, transport og energi.

Jean-Claude Juncker og Shinzo Abe mindede om, at denne aftale repræsenterer en afvisning af protektionisme og støtte til et regler-baseret handelssystem. EU og Japan bliver således flagskibet for fri handel og værgerne af universelle værdier.

EU og Japan havde underskrevet en frihandelsaftale i juli 2018[efn_note]JEFTA Japan-EU frihandelsaftale[/efn_note]. Det, der træder i kraft i februar 2019, repræsenterer det største frihandelsområde i verden med 630 millioner mennesker. Og udgør et svar på multilateralismens krise, som truer WTO. Det strategiske partnerskab, der blev underskrevet den 27. september, uddyber de økonomiske bånd mellem de to medunderskrivere, men har en politisk og geostrategisk karakter : dette er en modangreb på projektet med de nye silkeveje.

Junker Abe 3 Forsvarsnyheder | Europa | Søstyrker
Jean-Claude Juncker, præsident for Europa-Kommissionen og Shinzo Abe, japansk premierminister
ved underskrivelsesceremonien

Forbindelsesprojektet EU og Asien vil nødvendigvis involvere sikring af handelsruterne. Som sådan passerer 35% af de varer, der eksporteres af EU til Asien, gennem det Indiske og Stillehav. Når den kinesiske marine forbereder sig på at sejle på højhavet og ud over det Sydkinesiske Hav, vil EU og Japan retfærdiggøre deres tilstedeværelse i disse oceaner, hvor Kina skubber sine bonde.

Det handler også om at modvirke Kinas indflydelsesstrategi ved at foreslå et konkurrerende projekt til de nye silkeveje. Et spareprojekt for nogle lande, men tildeler undertiden en status som vasal til kinesiske partnere: nogle økonomisk svage lande er gæld til Kina for at finansiere infrastruktur.

Disse modtagerlande, der smuldrer under gældsbyrden (ejes af kinesiske banker), kan kun acceptere alle anmodninger fra den kinesiske regering, herunder yde logistisk støtte til dens flåde (se situationen i Cambodja). Og dette infrastrukturarbejde udføres ofte af kinesiske virksomheder og ledes af kinesiske arbejdere. Denne måde at fortsætte på er ikke særlig dydig: denne proces tillader ikke overførsel af knowhow eller teknologier.

De nye silkeveje er derfor ikke så attraktive for små lande, der handler med den kinesiske kæmpe. Og projektet EU-Japan er et meget prisværdigt alternativ. Denne strategiske modoffensiv vil således appellere til visse lande, fordi den er mere retfærdig, bæredygtig og dydig med hensyn til finansiering. Overvejer produktion af kinesiske militærskibe med de kendetegn, vi kender, har den kinesiske flåde dybe projektionsambitioner.  

Det er nødvendigt at overgå det og forhindre det i at finde støttepunkter. Som sådan udgør forbindelsesprojektet mellem EU og Asien under Den Europæiske Unions og Japans regi en indeslutningsstrategi. Imødegåelse af overtagelsestilbuddet[efn_note] Overtagelsestilbud: består i at tage kontrol over et børsnoteret selskab på en til tider fjendtlig måde[/efn_note] fra Kina til resten af ​​verden, det var på tide!

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler