Sikorsky præsenterer sin Raider-X til FARA-programmet

Efter Bell, med Bell 360 Invictus, det er turneringen af Sikorsky, og dets partner Lockheed, at præsentere Raideren udvalgt til rekognoscerings- og angrebshelikopterprogrammet VIL LAVE tilhørende superprogrammet Fremtidige vertikale løft afUS Army. Ikke overraskende er producenten, der præsenterer SB1 Defiant ansigt au Bell V280 Valor til at erstatte Black Hawk-helikopterne, tilbyder, til konkurrence, en model med en modsat roterende rotor og fremdriftspropel afledt af prototypen S97 Raider, selv afledt af demonstratoren X2 som eksperimenterede med denne konfiguration mellem 2008 og 2011.

Ikke overraskende fordi S97 Raider er et 5 tons klassefly, der udover besætningen på 1 eller 2 piloter kan transportere 6 mandskab eller 500 kg nyttelast, som oprindeligt blev designet med ideen om at erstatte OH-56 Kiowa, hvilket netop er formålet med FARA-programmet. Men Sikorskys nye helikopter bliver ikke S97 Raider, men den Raider X, en version, der er optimeret til ifølge dens designere at give den største merværdi på slagmarken på det mest kritiske tidspunkt.

S97 Raider Defense News | Konstruktion af militærhelikoptere | Forsvarskontrakter og udbud
S97 Raider fungerer som basismodel for designet af Raider

Og der er ingen mangel på argumenter, teknologien i hjertet af Sikorsky-modellen, ellers ikke afsløret, fordi den ikke ville være fuldstændig defineret. For det første hastighed, som utvivlsomt er den stærke side ved denne teknologi, der kombinerer modroterende løfterotor og fremdrivningspropel, idet S97 har demonstreret, at den kunne holde en marchhastighed på 220 knob (410 km/t) og en maksimal hastighed på 240 knob (440 km/t). Husk, at den amerikanske hær kræver en minimumshastighed på 180 knob til FARA-programmet, og at dette er den maksimale hastighed på Bell 360. Denne høje hastighed på Sikorsky-modellen betyder også, at vi ikke behøver at optimere den aerodynamiske profil på fly så meget som muligt, hvilket blandt andet giver mulighed for at placere besætningen side om side og ikke i tandem, hvilket i høj grad letter samarbejdet, og at transportere personale og eventuelt last i kabinen, noget umuligt med Bell 360.

Det er sandsynligt, at FARA-konkurrencen vil blive spillet mellem disse to producenter og disse to enheder med meget divergerende koncepter. Til Sikorsky-modellens banebrydende ydeevne og udviklingspotentiale reagerer Bell med den ultimative lette helikoptermodel i en traditionel konfiguration, der drager fordel af resultaterne af 70 års udvikling på dette felt. Dermed sikrer Bell, at dens Invictus bliver mere pålidelig, lettere at vedligeholde og mere effektiv og manøvrerbar ved lav hastighed end konkurrenten, og frem for alt billigere at købe og bruge. Sikorsky på sin side er overbevist om sin models ydeevne og sin evne til at retfærdiggøre prisforskellen med en væsentlig forskel i operationelle kapaciteter, og at den sammensatte rotor og fly-by-wire kontrollerer Raiders manøvredygtighed og reaktionsevne. overlegne i forhold til traditionelle koncepter.

2019 10 01 Bell 360 Invictus 003 1024x683 Forsvarsnyheder | Konstruktion af militærhelikoptere | Forsvarskontrakter og udbud
Bell 360 Invictus vil være den største modstander af Raider X i FARA-konkurrencen

Derudover forsikrer designerne af Raider-X, at prisen på enheden vil være under 30 millioner dollars, grænsen fastsat af den amerikanske hær for dette program. Endelig med S97 Raider, som har tilpasset flyvninger og forestillinger siden 2015, og SB1 Defiant som, selvom det tog længere tid at designe end V280 Valor, nu er ved at blive testet, har Sikorsky al knowhow til markant at reducere teknologiske risici, et af nøglepunkterne, når det kommer til at evaluere en disruptiv teknologi.

Voldgiften vedrørende FARA-programmet vil derfor være kompleks, mellem en enhed af traditionelt optimeret design og tilbudt til $15 millioner af Bell, men med kun lav skalerbarhed, og en meget mere effektiv, skalerbar og alsidig enhed, men med prisen vil i alt sandsynligheden er mellem $25 millioner og $30 millioner ifølge Sikorsky. Den amerikanske hær, som også er engageret i adskillige andre programmer for at modernisere sin panserstyrke, dens artilleri, dens antiluftskyts forsvarskapaciteter for kun at nævne de vigtigste, vil ikke kun skulle tage hensyn til kriterierne og parametrene i programmet FARA , men også andre programmers, at træffe sin beslutning. En ting er sikkert, intet er bestemt på forhånd i denne konkurrence...

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler