Tyrkiet begynder et anaerobt fremdrifts ubådsprogram

Ligesom Sydkorea har de tyrkiske myndigheder bl.ahar investeret betydeligt i udviklingen af ​​deres forsvarsindustri i flere år for så hurtigt som muligt at opnå en vis form for strategisk autonomi med hensyn til forsvarets udstyr. Talrige programmer er dukket op i form af pansrede køretøjer med Altay tanken, kampskibe med MILGEM-programmet,kampfly med TFX eller endda helikoptere med T129. Det er nu ubådenes tur til at fokusere indsatsen i Ankara, som netop er blevet officielt MILDEN-programmet, beregnet til at designe og bygge, inden 2035, en ny klasse af lokalt fremstillede AIP-ubåde.

For at gøre dette, og som det var tilfældet i Sydkorea med programmet med Dosan Ahn Chang-oh-klassen også kaldet KS-III, det tyrkiske admiralitet har til hensigt at stole på teknologioverførsler knyttet til den igangværende konstruktion af de 6 Type 214-ubåde af Reis-klassen. I 2011 tildelte Ankara TKMS en kontrakt til en værdi af 2,5 milliarder dollars til konstruktion af 6 Type 214 AIP-ubåde beregnet til at erstatte de 6 Type 209-enheder af Atilay-klassen, der stadig er i tjeneste i den tyrkiske flåde. Blandt Ankaras krav var væsentlige ændringer med henblik på at bruge teknologier og udstyr fra den lokale forsvarsindustri, med som resultat en betydelig teknologisk overførsel.

800px Type 209 1200 Istanbul Defense News | Air Independent Propulsion AIP | Militære flådekonstruktioner
Reis-klassens ubåde er beregnet til at erstatte de 6 Atilay-ubåde, som kom i drift mellem 1975 og 1989

Hvis konstruktionen af ​​Reis-klassen er kommet bagud, idet konstruktionen af ​​den første enhed først startede i 2015 og først skulle være færdig i 2021, ser det ud til, at det tyrkiske admiralitet nu har tilstrækkelig tillid til sin egen industris evner til at begynde udviklingen af ​​sin egen model, som vil være beregnet til at erstatte de 8 Type 209-ubåde i tjeneste i den tyrkiske flåde af Preveze- og Gür-klassen, som kom i drift mellem 1994 og 2007, for således at opretholde en flåde på 14 moderne ubåde.

Som det var tilfældet med for eksempel F16'erne i tjeneste med de tyrkiske luftvåben, har den tyrkiske industri også øget sine kompetencer inden for ubådsområdet ved at sikre vedligeholdelse og især modernisering af ubåde Type 209 i tjeneste i sin flåde. Dette gav især Ankara mulighed for at foreslå Islamabad en modernisering af Agusta-ubådene, der blev erhvervet i 90'erne fra Frankrig, men som Paris nu nægter at modernisere. Faktisk ved de tyrkiske myndigheder, at de kan regne med mindst én sandsynlig fremtidig kunde til deres nye klasse af AIP-ubåde, som det var tilfældet for Ada-korvetterne fra MILGEM-programmet og T-129 Attak-helikoptere.

corvette ADA Defense News | Air Independent Propulsion AIP | Militære flådekonstruktioner

Med ankomsten af ​​sydkoreanske, tyrkiske, spanske, men også kinesiske og sandsynligvis indiske ubåde på det internationale marked, og trods den markante stigning i efterspørgslen observeret, bliver de tre store europæiske producenter, TKMS, Kockum og Naval Group, nødt til at være mere opfindsomme for at lykkes med at positionere deres modeller i internationale konkurrencer. For Naval Group, som ikke har den luksus at kunne stole på nationale ordrer for konventionelt drevne ubåde, vil vejen sandsynligvis blive meget vanskelig, på trods af den knowhow, der er arvet fra SSN og franske SSBN. Mere end nogensinde, og på trods af de til tider alvorlige modsætninger, der kan vare ved mellem europæiske grupper, synes konsolidering af forsyningen på europæisk skala at være det eneste alternativ til at overleve den forsyningskrig, der truer i de kommende år. Forsvarsskibsbygning.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler