Karem Aircraft løfter sløret for sit AR40-koncept til FARA-konkurrence

Karem Aircraft er et af 5 selskaber, der er godkendt til at konkurrere om FARA-programmet, Future Attack Reconnaissance Aircraft af den amerikanske hær, beregnet til at erstatte OH-58 Kiowa og levere rekognoscerings- og angrebsmissioner, som en del af Future Vertical Lift-programmet. Virksomheden, der hidtil er kendt for sin droneforskning, præsenterer dets AR40 koncept, en enhed, der gør syntesen, så at sige, mellem Bell's Invictus og Sikorsky RaiderX, som indtil videre er de to hovedfavoritter i denne konkurrence.

AR40 kommer i form af en enhed med en tre-blads løfterotor, lange lige vinger (til en helikopter) på hver side og en fremdriftspropel, som Sikorsky-modellen. Men de fremskridt, som Karem Aircraft foreslår, er baseret på den teknologi, der bruges til dets rotor, som har individualiseret kontrol af vingerne, hvilket muliggør en finere, men også meget mere kompleks, styring af hovedrotoren. Ifølge producenten ville fælles brug af denne teknologi og aerodynamiske kontroller på vingerne gøre det muligt at undvære den traditionelle anti-drejningsrotor eller brugen af ​​modsat roterende rotorer.

Karem AR40 model Defense News | Konstruktion af militærhelikoptere | FORENEDE STATER
AR40-modellen giver dig mulighed for bedre at visualisere den 3-bladede rotor, der tilbydes af Karem Aircraft

Denne konfiguration ville tillade AR40 at nå 220 knob, eller 40 knob over den gulvhastighed, som den amerikanske hær hævder for FARA-programmet. Det ville også give fremragende reaktionsevne af enheden ved lav hastighed, i stand til hurtig acceleration og bratte manøvrer, igen ifølge designeren.

Det virker indlysende, at Karem Aircraft trækker på sine færdigheder inden for droner, og dets arbejde med problemet med flyvende biler, i designet af sin AR40. Teknologien til at undvære anti-drejningsmoment vil dog stadig blive demonstreret, og det virker usandsynligt, at dette vil blive gjort inden for rammerne af FARA-programmet, hvorimod det ville være mere beslægtet med et DARPA-forskningsprogram.

tr36 image02 Forsvarsnyheder | Konstruktion af militærhelikoptere | FORENEDE STATER
Karem Aircraft er kendt for sit arbejde med droner, især som en del af DARPAs X-Plane-program, for hvilket det præsenterede TR36XP tilt-rotoren

Kun Boeing-modellen er indtil videre ukendt i FARA-konkurrencen. Mange observatører forventede en præsentation fra Seattle-firmaet ved AUSA 2019-udstillingen, men det skete ikke. Den officielle kommunikation fra firmaet, der fremstiller AH64 Apache og CH47 Chinook, er begrænset til at annoncere, at modellen under forberedelse vil opfylde og overgå forventningerne og kravene fra den amerikanske hær.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler