BAE opnår teknologisk gennembrud inden for hypersoniske motorer

- Annonce -

Hvis hypersonisk flyvning i dag er tilgængelig takket være raketmotorer, som styrer forbrændingen, som giver skub ved at transportere brændstoffet og oxidanten samtidigt, er motorer, der er i stand til at arbejde ved sådanne hastigheder ved at bruge atmosfærisk luft som oxidationsmiddel, stadig under udvikling. Og problemet er langt fra enkelt, fordi den optimale hastighed og temperatur for driften af ​​ramjetfly, tillad dig ikke at overskride en hastighed på Mach 3,5.

Virksomheden Reaction Engine, R&D-investeringsdatterselskab af den britiske koncern BAE, i partnerskab med motorproducenten Rolls Royce, meddelte, at det havde opnået et markant gennembrud under test af sin SABRE-motorFor Synergetisk luftåndende raketmotor. I en sådan konfiguration, som ikke er en ramjet, kommer hovedproblemet fra temperaturen på luften, der kommer ind i reaktoren, som når 1000° Celsius med en hastighed på Mach 5, hvilket gør det umuligt at kontrollere forbrændingen af ​​luften. Brændstofblanding som giver skub. Men uden kontrol kan systemet hurtigt blive ustabilt og eksplodere, hvilket langt fra repræsenterer en fremtidig løsning for lufttransport.

SABRE teknologi Forsvarsnyheder | Hypersoniske våben og missiler | FORENEDE STATER
Syntetisk vision af SABRE-teknologi

Britiske og amerikanske ingeniører, der samarbejder om SABRE, har udviklet en forkøler, der er placeret opstrøms for forbrændingskammeret, og som gør det muligt at reducere temperaturen i den atmosfæriske luft ved at sprede en energieffekt på 3,8 MW, for at tillade reguleret og kontrolleret luft-brændstof forbrænding. For at gøre dette består "forkøleren" af næsten 42 km mikrorør, der fungerer som luft-luft-vekslere, der tillader luften at afkøle til den ønskede temperatur på 1/20 af et sekund uden at skabe, tilsyneladende, pumpning fænomen eller tilsvarende.

- Annonce -

De seneste test gjorde det muligt at validere enhedens effektivitet ved en temperatur på 420°c, svarende til en hastighed på Mach 3,3. Men programmets ingeniører er sikre på, at denne teknologi vil gøre det muligt at nå hastigheder på Mach 5, og derfor en driftstemperatur på 1000°. Det er stadig uvist, om det rent faktisk vil gøre det muligt at udvikle effektive motorer, der er i stand til at nå og overskride hypersonisk tærskel på Mach 5 for fly, hvilket endnu ikke er givet.

SABRE motortest Forsvarsnyheder | Hypersoniske våben og missiler | FORENEDE STATER
SABRE motortestfaciliteter

For at en sådan motor skal være effektiv, skal den være i stand til at blive brugt af et fly, der går fra en starthastighed på jorden, til en hypersonisk hastighed i stor højde og omvendt. Imidlertid ser Reaction Engine-varmeveksleren ud til at være i stand til ved sit design at være følsom over for eksterne fænomener, såsom luftfugtighed eller atmosfærisk støv, som kan tilstoppe mikrokanalerne ved lav hastighed og lav højde. . Det faktum, at testene blev udført i et semi-ørkenområde (se billede), er bestemt ikke uafhængigt.

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler