Microsoft vinder JEDI-program for at bringe Pentagon-information til skyen

- Annonce -

Microsoft skabte en overraskelse ved at vinde mod Amazon, på trods af at være den store favorit, kontrakten på 10 milliarder dollar for JEDI-programmet, der sigter mod at bringe en stor del af Pentagons digitale information, uanset om den er klassificeret eller ej, til en sky-lignende arkitektur. Med denne meddelelse vil Pentagon være i stand til at begynde at portere 80% af sine digitale data til Joint Enterprise Defence Infrastructure, eller JEDI, for at styrke ydeevne, sikkerhed og sikre tilgængelighed til data i en samlet og decentraliseret arkitektur.

Ved at gøre dette ønsker Pentagon at accelerere den overordnede ydeevne af sit informationssystem, for ikke længere at være afhængig af ydeevnen af ​​hvert enkelt system taget individuelt. Ved at decentralisere arkitekturen takket være skyen vil det også styrke hele systemets modstandsdygtighed over for målrettede angreb, især fysiske, mens systemets logiske sikkerhed vil blive forstærket ved at samle og standardisere sikkerhedsprotokoller, så det ikke længere have et sikkerhedsniveau svarende til dets svageste led, som det ofte er tilfældet. Derudover vil dette gøre det muligt at standardisere procedurer i tilfælde af et forringet miljø, såsom Business Resumption Plan og Business Continuity Plan, og derfor ikke her igen blive hæmmet af et svagt led, der kan blokere for hele rekonstruktionen af ​​det logiske system efter en hændelse.

pentagon 2 Defense News | Big Data | Forsvarskontrakter og udbud
For Pentagon påvirker de forventede fordele ved JEDI-programmet både ydeevne og sikkerhed for adgang til forsvarsdata

JEDI-programmet havde forårsaget en masse uro i Washington, især på grund af mistanke om favorisering til fordel for Amazon, der gennem hele konkurrencen blev betragtet som favoritter med sin Amazon Web Services-arkitektur. En procedure i denne retning ledet af Oracle er stadig i gang, men valget af Microsoft risikerer at få den til at miste en del væsentlighed. Forsvarsministeren, Mark Esper, måtte trække sig selv fra beslutningsudvalget for dette strategiske projekt for at undgå mistanke om favorisering, der hindrede proceduren, mens hans svigersøn arbejder for IBM.

- Annonce -

Det er sandsynligt, at Microsoft i kraft af denne succes vil forsøge at udnytte både billedet og erfaringerne fra JEDI-programmet for at tilbyde USA's allierede, primært europæerne, en tilsvarende løsning. Det er stadig at se, hvordan vi i Europa vil sætte pris på at lægge størstedelen af ​​forsvarsinformationen i hænderne på en gruppe, der er bundet af amerikansk lovgivning, som vi ved sandsynligvis hurtigt vil blive ændret for at opfylde Parlamentets ambitioner.

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler