Den store syriske forvirring!

- Annonce -

Den officielle afslutning på fjendtlighederne mellem de syriske demokratiske styrker og de tyrkiske styrker, registreret gennem Rusland, som fra den kurdiske YPG opnåede tilbagetrækningen af ​​en 32 km lang strimmel langs den tyrkisk-syriske grænse, giver nu anledning til en enorm forvirring, hver aktør ikke længere at vide, hvem der er hvem, og hvordan man skal reagere. De seneste dage har tyrkiske styrker set tyrkiske styrker udføre artilleriild mindre end en kilometer fra et støttepunkt for amerikanske styrker, samt et tyrkisk luftangreb på irakisk jord mod identificerede terrorister fra PKK ifølge Ankaras pressemeddelelse. På amerikansk side blev omplaceringen af ​​specialstyrker til at "beskytte olieinfrastruktur", bestilt af præsident Trump, gennemført uden nogen egentlig handlingsplan. Den situation, som Rusland kunstigt har skabt i det nordlige Syrien, vil sandsynligvis på mere eller mindre kort sigt forvandle sig til et ubeskriveligt kaos med betydelige risici for eskalering.

For Tyrkiets succes ser den militære operation ud til at have givet vinger til præsident Erdogan, som ikke tøver med at trodse koalitionens flyveforbudszone over irakisk territorium, for at rammer identificerede medlemmer af PKK. Desuden ser det ud til, at trods YPG-kurdernes tilbagetrækning fra den 32 km lange stribe, som Ankara krævede, fortsætter tyrkiske styrker med at udføre droneangreb i dybden af de syriske demokratiske styrker. De pro-tyrkiske militser er også meget omtalt, med talrige rapporter om overgrebOg et alvorligt sammenstød med Damaskus styrker, hvilket fører til tilfangetagelse af fanger. Det andet artilleriangreb nær de amerikanske styrker, selvom der heller ikke var nogen tilskadekomne dér, fremstår som en magtdemonstration for klart at angive, hvem der har kortene i regionen.

T129 tyrkisk APC køretøj Syrien Defense News | Syrisk konflikt | Indsættelse af styrker - Genforsikring
De tyrkiske væbnede styrker har indsat meget betydelige panser-, artilleri- og luftaktiver for at få overtaget over de kurdiske YPG-styrker.

Rusland og dets syriske allierede Damaskus har haft en overraskende lav profil de seneste dage. Moskva forhandlede med de syriske myndigheder om leje afen ny luftbase i den nordøstlige del af landet, et kritisk punkt for at nå ud til hele regionen. Rapporter tyder også på, at den russiske generalstab udfører en væsentlig forstærkning af de styrker, der er indsat i området, med indsættelse af flere hundrede yderligere soldater. Disse forskellige meddelelser indikerer, at Kreml forventer en opstramning af de kommende spændinger og forbereder sig på at forsvare, som det har gjort siden 2015, Damaskus-regimet og de strategiske positioner i det østlige Middelhav, som de syriske baser har leveret.

- Annonce -

USA's holdning er uden sammenhæng den mest forvirrede, både på stedet og på det diplomatiske plan. De panserstyrker, der i sidste uge blev indsat fra Irak for officielt at beskytte syriske olieinfrastrukturer og forhindre dem i at falde i hænderne på islamistiske radikale, var således uden en egentlig handlingsplan og uden regler for engagement. Indsatsreglerne definerer den operationelle ramme, inden for hvilken amerikanske styrker har tilladelse til at bruge magt. Uden disse rammer er amerikanske styrker betydeligt handicappede.

USA pansret til oliefelt Syrien Defense News | Syrisk konflikt | Indsættelse af styrker - Genforsikring
Udsendelsen af ​​amerikanske styrker for at beskytte syrisk olieinfrastruktur blev beordret uden en handlingsplan og regler for engagement

I Europa og i Frankrig i særdeleshed er diskretion afgørende. På trods af nogle symbolske foranstaltninger vedrørende forbuddet mod våbeneksport til Tyrkiet, som visse lande i Den Europæiske Union har udtalt for at reagere på den offentlige menings følelser, ser dagbladet ud til at have slettet krisen fra den offentlige debat Syrien-krisen, dens sikkerhedsmæssige konsekvenser og den dramatiske fravær af vægt i dette nummer.

Under alle omstændigheder, og på trods af den tilsyneladende pause i spændingerne, som afspejles i medierne, er situationen stadig langt fra at være stabiliseret i Syrien. Tyrkiet synes i stigende grad at være fast besluttet på at bruge sin militære magt til at udvide sit lokale herredømme, baseret på argumentet om den kurdiske terrortrussel. Rusland og Syriens Damaskus ser ud til at forudse en genopblussen af ​​spændinger og konsoliderer deres defensive positioner. Kurderne i YPG, efter at have vendt ryggen til for at undgå massakren, repræsenterer stadig en betydelig militær styrke, som kunne stole på den irakiske Peshmerga, meget mere magtfuld militært med mere end 650.000 mand, hvis de tyrkiske angreb i Irak kom til at gentage sig selv. . Hvad angår vesterlændinge, har de, hvis de stadig er til stede, reduceret deres kreditter betydeligt, hvad enten det er på grund af D. Trumps beslutninger eller på grund af europæisk inkonsekvens. Én ting er sikker, langt fra at løse noget, den tyrkiske territoriale annektering af det nordlige Syrien, som er godkendt af Rusland, skaber i virkeligheden en smeltedigel, som i ét punkt koncentrerer meget betydelige militære styrker og markante antagonistiske ønsker. .

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler