Beskyttelse af russiske enheder på nær fly

Da de realiserede NATO-luftmagtens overlegenhed, forsøgte Rusland aldrig at matche den, som Sovjetunionen gjorde. Moskva har imidlertid altid været fast besluttet på at neutralisere denne militære magt, som ifølge de britiske militærmyndigheder repræsenterer "80% af NATO's ildkraft". For at opnå dette oprettede de russiske styrker et sammenkoblet flerlags-luftbeskyttelsessystem, der kombinerer ydeevne og udstyrstæthed. Vi har allerede behandlet Forsvar på lang rækkevidde, repræsenteret af S350-systemer, S400 et den fremtidige S500såvel som mellemdistanceret forsvar, foretrukket område BUK-systemer. Tæt luftforsvar forsømmes ikke på trods af ydeevnen for systemer med lang og mellemlang rækkevidde. Den består af tre familier af systemer, hver med sine egne attributter.

BUK M3 mellemdistance luftforsvarssystem har været i tjeneste med de russiske styrker siden 2017 Konstruktion af pansrede køretøjer | Luftforsvar | Den Russiske Føderation
BUK-systemet giver mellemlang rækkevidde fly og anti-missil forsvar for russiske enheder

Pantsir-S1 System

Det bedst kendte russiske kortafstandsbeskyttelsessystem mod luftfartøjer og anti-missiler i medierne er Pantsir-S1-systemet, hvilket betyder "skal" på russisk, identificeret af NATO som SA-22 GreyHound. Dette 8 × 8 lastbilmonterede system bruger to 2 mm 2A42M kanoner ved høj skudhastighed samt to sekskentlige missilskydere udstyret med 30E57-missilet med en rækkevidde på 6 km. Pantsir S20 er beregnet til at beskytte følsom infrastruktur mod luftangreb, krydsermissiler og droner. Pantsir S1-versionen er allerede i brug sammen med S2-versionen i de russiske styrker og implementerer og åbner en ny, mere effektiv radar. En ny version identificeret Pantsir SM, vil øge detektionsfunktionerne til 75 km og 40 km engagement kapacitet takket være det nye 57E6M-E missil. Ud over russiske styrker er Pantsir blevet eksporteret til 10 lande, og Serbien har også meddelt, at det snart vil erhverve det. Russiske styrker opererer mere end 140 Pantsir S1- og S2-systemer.

Pantsir S2 Konstruktion af pansrede køretøjer | Luftforsvar | Den Russiske Føderation
Pantsir S2 er massivt blevet indsat i Syrien for at beskytte russisk infrastruktur

Digitalt system M1 / ​​M2

TOR M1 / ​​2 er et anti-fly-system med kort rækkevidde, høj mobilitet monteret på et 9A311 pansret køretøj til russiske styrker. Den består af en Doppler PESA-radar med K-båndpuls og 8 til 16 luftfartsmissiler placeret i midten af ​​tårnet i 2 lodrette lanceringsceller. De anvendte missiler er generelt af 9M331-familien, men kan også være af 9M338 / 9-familien i bi- eller quad-pakke. Fuldautomatisk kan systemet engagere op til 4 mål samtidigt med sine missiler i en afstand på op til 15 km. TOR sikrer beskyttelse af russiske mobile enheder, især kampenheder, samt følsomme infrastrukturer såsom kommandoposter eller logistikzoner. Det har vist fremragende præstationer i Syrien ved at opfange et stort antal raketter og droner, der blev lanceret mod Hmeimim-flyvepladsen, hvilket delvis kompenserede de observerede fejl i Pantsir mod mål, der er for små eller for langsomme. TOR M1 / ​​2 er i drift i 15 lande, og Rusland opererer mere end 200 enheder i dag.

9K332 Tor M2U Konstruktion af pansrede køretøjer | Luftforsvar | Den Russiske Føderation
TOR M2 kombinerer mobilitet og kortdistance-engagement. Bemærk den dobbelte luge på taget af den overbygning, hvorfra missilerne sendes

System 2K22 Tunguska


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Pansrede køretøjskonstruktion | Luftværnsforsvar | Den Russiske Føderation

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler