Kinesiske J-11-krigere modtager ny AESA-radar

Den kinesiske folkebefrielseshær bruger i dag mere end 430 J-11 jagerfly, en moderniseret lokal version af den russiske Su-27, der hovedsageligt bruges til luftoverlegenhedsmissioner, hvoraf mere end 300 er J-11B varianter, hvortil en stor del af de russiske elektriske komponenter er erstattet af lokale komponenter, og som har et moderne multiskærms cockpit. Ifølge kinesiske medier, en ny variant af enheden, udstyret med en AESA-radar, og ikke PESA som tidligere, blev observeret på en luftbase i landet, hvilket førte til forventning om en modernisering af flåden mod denne nye radar.

Selvom kraftfulde, passive elektronisk scannede antenne (PESA) radarer kun har en enkelt kilde til mikrobølger, der distribueres samtidigt til alle transceivere. En Active Electronically Scannet Antenna-radar, eller AESA, har en separat kilde for hvert af sende/modtage-modulerne, hvilket gør det muligt for radaren at arbejde permanent på den mest effektive frekvens i forhold til målet, samtidig med at den behandler flere mål af forskellige typer, som præsentere sig selv i forskellige vinkler, højder, hastigheder og afstande. Denne type radar er velegnet til brug af moderne missiler, især langrækkende missiler.

J11B med PL15 Defense News | Jagerfly | Konstruktion af militærfly
J11B kunne allerede bære PL15-missilet, men det kunne ikke udnytte sit fulde potentiale med sin PESA-radar

De kinesiske luftstyrker anvender ligesom flådens luftstyrker allerede fly udstyret med AESA-radarer, som f.eks. 5. generations tunge jagerfly J-20, J-10C lette jagerfly, J-16 multi-purpose jagerfly et J-15 multipurpose carrier-baserede jagerfly, hvilket gør Kina til den anden bruger af AESA-teknologi digitalt for sit kampfly, efter USA. Men det vil være første gang, at en gammel generations fly skal moderniseres til at modtage denne nye type radar, som vil øge den samlede præstation af landets luftstyrker markant. Derudover vil de således moderniserede enheder være i stand til at implementere de nye langtrækkende missiler i det kinesiske arsenal, ligesom PL15 og PL21.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler