SSGN (X): Fem stor ubåds nyttelast for at erstatte fire amerikanske Ohio Class SSGN'er?

Den amerikanske flåde (USN) er forpligtet til at kompensere for fremtidige afvæbninger af de fire Skib nedsænket styret missil nuklear (SSGN) Ohio klasse. SSGN(X)-programmet eller oftere kaldet Stor Playload-ubåd er ved sammenløbet af adskillige behov, herunder behovet for at fastholde de operationelle kapaciteter, der tilbydes af de fire Ohio, men også for at erstatte USS Jimmy Carter. Dette program fastholder også udsigten til at øge serien af ​​nukleare missil-affyrende ubåde (SSBN eller Skib nedsænket ballistisk atomkraft (SSBN) af Columbia-klassen, i dag sat til tolv enheder og ville fungere som " handle off »(byttehandel) på to måder som en del af forhandlingerne om våbenbegrænsning, der skal gennemføres med Moskva efter 2026.

Underskriften af ​​den anden Traktat om reduktion af våben (START II) den 3. januar 1993 forpligtede de to underskrivere til væsentlige mål for at reducere deres nukleare arsenaler. I 1994 fulgte overvejelser inden for den amerikanske flåde angående omdannelsen af ​​en del af Ohio-klassens SSBN'er (18) til fordel for konventionelle missioner. Start II-traktaten, der aldrig træder i kraft, erstattes af Traktat om strategiske offensive reduktioner (SORT) trådte i kraft den 1. juni 2003, som forfølger og fremhæver målene i STRAT II.

Resultatet er et program til eftersyn af de første fire både i Ohio-klassen for at gennemføre reduktionen i bevæbning, der er forhandlet inden for rammerne af START II og derefter SORT. Det nævnte program startede i 2002 og omfattede 718,54 millioner euro (2008) i udgifter til forskellige arbejder, herunder genopladning af de nukleare kerner og en driftslevetid forlænget til 42 år. Hvert projekt varede 36 måneder pr. båd. SSBN-726 Ohio gik til eftersyn i november 2002 og blev returneret til den amerikanske flåde i januar 2006 og blev dermed officielt til SSGN-726 USS Ohio. Den fjerde båd forlod værftet i marts 2008.

  • SSGN-726 USS Ohio (1981 – 2023?)
  • SSGN-727 USS Michigan (1982 – 2024?)
  • SSGN-728 USS Florida (1983 – 2025?)
  • SSGN-729 USS Georgien (1984 - 2026)
SSGNX fem store nyttelast ubåd til at erstatte fire amerikanske Ohio-klasse SSGNs 1 forsvarsanalyse | Hypersoniske våben og missiler | Atom våben
Infografik, der viser positionen af ​​Dry Deck Shelter eller en stor undervands thruster (SWUV (Special Warfare Underwater Vehicle) og derfor deres akselafstand på missildækket.

Disse fire både kan ikke længere rumme i deres 24 Missile Launch Tubes (TLM) Sea-Ground Strategic Ballistic Missiles (MSBS eller Ubåd-affyret ballistisk missil (SLBM):

Specialstyrkens konfiguration ser 2 TLM'er ud af 24, der fungerer som luftsluser mellem det indre af det tykke skrog og to Dry Deck Shelter (DDS) placeret på missildækket og forbundet inde i kanten via disse to rør. 66 operatører af United States Navy Sea, Air og Land (SEAL) kan rummes om bord, foruden besætningen. Nogle kilder nævner endda op til 102 operatører i denne konfiguration.

Dog kan stuvningen af ​​et par DDS kun udføres inden for en flådebase eller en havn udstyret med passende midler, således at deres tilstedeværelse kun kan fordømme mindst fire yderligere TLM'er af de fremstillede af deres iboende længde. Kun 126 UGM-109 Tomahawk (Eller Tomahawk - Landangrebsmissil (T-LAM) kan siles ind i de resterende 18 TLM'er med en hastighed på syv af disse missiler pr. TLM.

Den "rene" SSGN-konfiguration er begrænset til indskibning af 66 Navy SEAL-operatører uden DDS og de tilhørende belastninger til at understøtte dem. Af de 24 TLM'er fungerer 2 stadig som luftsluser, og de resterende 22 rummer UGM-109'er Tomahawk : dvs. en samlet kapacitet på 154 T-LAM.

Det er gennem denne sidste konfiguration, at de fire omstøbte Ohio'er repræsenterer i alt 616 rør. Til sammenligning er de kapaciteter, der er akkumuleret på dette område siden 1984 af de vertikale affyringssystemer i Los Angeles Flight II klasse SSN'er (8) og Forbedret Los Angeles (23) mere lVirginia-klasse SSN'er af blok I (4), blok II (7) og blok III (7) udgør i alt 588 missiler på 49 både. Silent-tjenesten (amerikansk ubåd) har i 2019 54 både, der stabler 1204 krydsermissiler ud af i alt omkring 6000 rør til hele den amerikanske flåde, eller omkring 4800 leveret af overfladeskibe.

Den amerikanske flåde fastholder det strategiske mål om at bevare dette antal rør på trods af afvæbningen af ​​de fire Ohio (2023 – 2026) og Los Angeles (2019 – 2030), som vil repræsentere henholdsvis tabet af 616 og 372 rør: dvs. 988 nedgraderet rør ud af de 1204 tilgængelige i 2019.

De 38 SSN'er i Virginia-klassen fra blokke I til IV vil repræsentere summen af ​​2020 rør, når de alle er optaget til aktiv tjeneste i midten af ​​456'erne. Det er Virginia Block V (10), som vil tilføje 400 ekstra rør inden 2030 for i alt 856, hvilket stadig er 348 færre end i 2019. En overgangsløsning ville bestå i at nedlægge Virginia Block VI (5) og Block VII (5) mellem slutningen af ​​2020'erne og før 2034 (SSN(X). Det samlede antal rør vil blive øget fra 856 til 1256, hvilket overstiger de 1204 rør i 2019.

Det, der imidlertid interesserer den amerikanske flåde, er ikke kun i at opretholde salvens volumen, men også i at holde undervandsfartøjer, der er i stand til en ildvolumen, der er værdig til en " Game changer »på et teater. Flere af de seneste amerikanske operationer brugte som den første indgang til et teater en kraftig halshugningsstrejke på cirka 90 til 110 UGM-109 Tomahawk : en Ohio-klasse SSGN kan antage, alene, i en enkelt salve, " arbejde“. Dette frigør lige så mange SSN'er fra en nødvendig koncentration i modstrid med udførelsen af ​​andre missioner i samme teater eller i andre, mens relevansen for USA af at støtte to samtidige store forpligtelser diskuteres som altid.

SSBNX-klasse Columbia 2017 Forsvarsanalyse | Hypersoniske våben og missiler | Atom våben
Skitse af Columbia-klassen SSBN(X) præsenteret i 2017. De detaljerede undersøgelser er kun lidt over 60 % færdige i 2019. De præsenterer ingen pauser i forhold til Ohio, men mærkbar udvikling (styretøj i St. Andrew's Cross, f.eks. eksempel).

SSGN(X)-programmet eller oftere kaldet Stor Playload-ubåd optrådte første gang i oktober 2018 i et Congressional Budget Office (CBO) dokument med henblik på at erstatte de fire Ohio-klasse SSGN'er. Den amerikanske flåde sigter mod en enhedsomkostning på 6010 millioner euro (2018), som CBO anser for ambitiøs i betragtning af de undersøgelser, der skal udføres for at tilpasse planerne for en Columbia til de militære behov, der er identificeret for dette program. Kongressens budgetkontor reviderer derfor denne forventede omkostning til 6620 millioner euro (2018). Foreløbige diskussioner for dette mulige program er rettet mod fem enheder afledt af Columbia-klassens SSBN'er. Oplæggene ville finde sted i 2036, 2039, 2042, 2045 og 2048, altså tre år siden det tolvte Columbia blev lagt ned, og ville følge samme rytme.

Columbia-klassen SSBN'er har 16 missilaffyringsrør og ikke længere 24 som deres forgængere. Dette ville "tvinge" den amerikanske flåde til at målrette fem SSGN(X), fordi det maksimale antal rør ville være 560 (16 missilrør, der hver rummer 7 T-LAM'er), eller endda kun 490 (to missilrør dedikeret til styrkernes specielle) . Dette er mindre end de 616 af de omstøbte Ohio'er, men dette volumen ville være afbalanceret mellem det lille overskud af rør (1256 i 2030'erne uden SSGN(X) mod 1204 i 2019 med de fire Ohio-klasse SSGN'er). Format, der også giver os mulighed for at forestille os en kvasi-permanens på havet af en SSGN og i Middelhavet og i det Indo-Pacific-teater.

Valget om at udvikle den nye SSGN fra Columbia-klassen er ikke kun et spørgsmål om programmatiske og industrielle rationaliteter for at reproducere, hvad der fungerede med Ohio og for at undgå studier af en ny klasse af atomubåde. . I den nuværende strategiske, diplomatiske og konventionelle ramme, traktaten Ny traktat om strategisk våbenreduktion (Ny START), som begrænser amerikanske og russiske atomarsenaler, udløber senest i 2026. Antallet af SSBN'er planlagt som en del af Columbia-klassen blev stoppet af STRATegic COMmand (STRATCOM) på tolv både for at nå målene for der Nuklear Posture Review 2018.

Washington foreslår, at en stigning i antallet af SSBN'er (12) ikke er uforenelig med USA's internationale forpligtelser fra 2026. Dette er sagt i samme sammenhæng, som er præget af den amerikanske tilbagetrækning fra traktaten Anti-ballistisk missil (2002) ogtraktat om mellemdistance-atomstyrkery (INF) i 2019. Det er svært ikke at se en trussel om at udvide den strategiske konkurrence til et yderligere område med oprustning. SSGN(X)-programmet vil derefter tjene " handle off » i potentielle fremtidige forhandlinger mellem Moskva og Washington for at erstatte SORT-traktaten med en ny tekst, der er bindende for begge parter. Kina (Typerne 09-II, 09-IV og 09-VI) og Rusland (Boreï-klassen) ser ikke ud til at være i stand til, i den nuværende situation, at holde tempoet oppe.

Den amerikanske flåde ville sandsynligvis beholde sine fem SSGN(X) eller Stor Playload-ubåd fordi det ikke længere kun er et spørgsmål om at lægge UGM-109 sammen Tomahawk men også for at kunne betjene fremtidige supersoniske eller endda hypersoniske vektorer designet til A2AD-udfordringer (Anti-Adgang/Miljø Benægtelse) og udviklingen af ​​søkamp, ​​især hvad angår antiskibsmissiler. Målet skifter fra dybt angreb og strategisk angreb til potentielle aktioner mod modstridende flåder. Kamp på åbent hav for anti-shipping bliver igen prioriteret, især i tilfældet med SSN(X).

Den amerikanske flåde observerer med stor opmærksomhed udviklingen og konstruktionen af ​​"moderskibs"-ubåde (eller Skib nedsænket hjælpeatomkraft (SSAN) foreslået af HI Sutton), som vil nummerere fem enheder inden for den russiske flåde i 2030'erne. Den amerikanske flåde er historisk set en pioner inden for denne type mission (operation) Ivy Bells (1971), men antallet af ubåde dedikeret til denne type mission faldt til kun én (SSN-23 USS Jimmy Carter). Russiske SSAN'er er i stand til at indsætte adskillige lommeubåde og fjernbetjente undervandsrobotter uden at glemme installationer, der tillader brug af dykkere, og sandsynligvis endda dykkere. Nogle vil endda være i stand til at lancere dem Status-6 Kanyon, "strategiske torpedoer" med stor udholdenhed udstyret med en atomladning.

Dette er grunden til, at SSGN(X) bedre fortjener denne term Stor Playload-ubåd fordi det ikke kun er et spørgsmål om at tilgodese disse både til brug af droner, heraf af Ekstra stort ubemandet undersøisk køretøj (XLUUV). Det nævnte behov svarer også til udskiftningen af ​​SSN-23 USS Jimmy Carter (2004 – 2034/49?), tredje havklasse-ubådwolf specielt forstørret og tilpasset til hemmelige operationer under havet (besøg på vrag, genvinding af affald, arbejde på søkabler osv.). Med Stor Playload-ubåd den amerikanske flåde sigter mod at opretholde kapaciteten, udvikle den og øge dens volumen gennem anskaffelse af fem enheder. For ikke at nævne, at det ikke er udelukket, at USS Jimmy Carter forlænges fra 5 (2039) til 15 år (2049).

f4f408fcf9fec4e71edd119087ce0801 Forsvarsanalyse | Hypersoniske våben og missiler | Atom våben
USS SSN-23 Jimmy Carter blev lanceret den 13. maj 2004. Den har en længde på 138 meter sammenlignet med 108 for SSN-21 og SSN-22. Det nedsænkede slagvolumen er 12 tons sammenlignet med 139 for de to andre enheder i klassen. Den ekstra sektion er synlig på bagsiden af ​​massivet, kendetegnet ved en lidt anderledes farve.

I disse nye russiske operationelle kapaciteter implementeret af disse fem "moderskibs"-ubåde, bevarer den amerikanske flåde også evnen til at implementere nye nukleare vektorer: Status-6 Kanyon. Denne torpedo er designet som et middel til at omgå amerikanske påstande om at opsnappe interkontinentale ballistiske missiler ved at hævde at være i stand til at ramme havnefacader med en ladning af størrelsesordenen megatons. Den amerikanske flåde reagerer ved at åbne døren under Nuklear Posture Review 2018, til udviklingen af ​​lavtydende nukleare sprænghoveder båret af ballistiske missiler eller krydsermissiler. Den amerikanske flåde har endda overvejet at bære disse nukleare sprænghoveder på andre vektorer, såsom torpedoer. SSGN(X) eller Stor Playload-ubåd ville så tjene anden gang som afveje inden for rammerne af amerikansk-russiske forhandlinger om begrænsning af oprustning vedrørende det særlige tilfælde af Status-6 Kanyon.

I orden, det følger af alle disse overvejelser, at for at opfylde alle disse militære behov skal de fem både, der stammer fra Columbias, være i stand til at rumme missionsmoduler formateret omkring en standard: missilaffyringsrøret. Dette ville holde en serie på fem ubåde så tæt som muligt på Columbias. Og undgå dermed at bygge unikke bygninger som i den russiske flåde. Dette valg ville bekræfte opførelsen af ​​missilaffyringsrør til rang af standard, ligesom de vertikale affyringssiloer af overfladeskibe. Platformenes alsidighed ville blive tidoblet ved udvikling af standardiserede laster og moduler, der kan overføres fra en ubåd til en anden.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler