De første to hviderussiske Su-30SM'er vil blive leveret den 13. november 2019

- Annonce -

På trods af et BNP på kun 55 milliarder dollars, lige så meget som Bulgarien og knap mere end Litauen, implementerer de hviderussiske luftvåben i dag omkring fyrre MIG29 og 68 angrebsfly Su25, samt 5 An26 og Il76 transportfly, og omkring tres Mi8, Mi24 og Mi26 helikoptere. Det har også forpligtet sig til at erstatte de 25 langdistance Su-27 jagerfly, der blev taget ud af drift i december 2012, med 12 Su30SM erhvervet fra Rusland. Disse nye enheder vil blive leveret med en hastighed på 4 om året mellem 2019 og 2021, og de første to eksemplarer skal udgives den 13. november 2019, på Baranovichi militærflyveplads, ifølge den hviderussiske forsvarsminister Andrei Ravkov.

Su30SM, identificeret af NATO som Flanker-H, vil bringe øget kapacitet til dette luftvåben erhvervet af Moskva. Det tomotorede tosædede fly, 22 meter langt og 14,7 m bredt, har en maksimal startvægt på 34,5 tons. Han tager næsten væk 6 tons brændstof internt, og dens 2 AL31FL Saturn vektorstrømsreaktorer viser en enhedstryk på 74,5 KN tør og 122,6 KN med efterforbrænding, hvilket driver enheden til mere end Mach 2 i stor højde, og mere end 1300 km/t i lav højde. Det implementerer det fremragende radar N011M Stænger (bjørn) PESA kan detektere mål på 5m2 på næsten 400 km og engagere dem på 200 km.

Su30SM Defense News | Jagerfly | Hviderusland
Hvis Su30SM er et perfekt alsidigt fly, forbliver det et fremragende jagerfly i luftoverlegenhed takket være stor manøvredygtighed, en betydelig missilbærekapacitet og en fremragende Bars-radar.

Meget manøvredygtig i luftkamp er det et fly polyvalent i stand til at transportere et stort antal luft-til-luft ammunition (R77, R73, R27) og Air-Surface (Kh59, Kh31 osv.) samt talrige guidede og ustyrede bomber. En af fordelene ved Su30SM ligger i dens dobbelt mandskab, hvilket gør det muligt at dele arbejdsbyrden mellem piloten og våbensystemofficeren. Det russiske luftvåben begyndte for nylig at modernisere sin Su30SM til SMD-standarden, som bringer udstyret og ydeevnen af ​​Su30 tættere på Su35S, især med Radar Irbis, udvidet transportkapacitet og en ny version af AL31F1S-reaktoren, mere økonomisk og mere holdbar.

- Annonce -
mig29bm 8 Forsvarsnyheder | Jagerfly | Hviderusland
De hviderussiske luftstyrker bruger 43 Mig29, hvoraf 13 er Mig29BM, svarende til Mig29SMT, og derfor i stand til at udføre luft-jord- og luft-overflade-missioner.

Faktum er, at bortset fra de 13 Mig29s moderniseret kl BM standard i 2004, de hviderussiske luftstyrker har frem for alt fly forældet og derfor sårbare. Beslutningen om at erhverve 12 Su30SM i stedet for at modernisere dens resterende Mig29s og en del af dens Su25s, bekræfter kun den stærke sammenfiltring, der eksisterer med russisk luftvåben, som også i dag opgiver disse to enheder til fordel for Flanker-familiens tunge jagerfly. I den russiske geopolitiske perimeter, interoperabilitetsbegrænsninger med vagtstyrkerne er, ser det ud til, lige så presserende som i NATO.

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler