Frankrig tilbyder en "Pakke Rafale » til Colombia

Frankrig tilbyder en pakke Rafale fuldstændig til de colombianske myndigheder for at sejre i lyset af stærk konkurrence fra Lockheed-Martin.

Det colombianske luftvåben iværksatte en proces for 2 år siden for at erstatte dets Kfir-kampfly erhvervet fra Israel i 80'erne. Indtil nu var 3 tilbud blevet accepteret af Bogotá, nemlig Typhoon fra Eurofighter, Gripen NG fra Saab og F-16 Block 70 fra den uovertrufne Lockheed-Martin.

Men Paris ser nu ud til at have indført midlerne til at påtvinge sig selv i denne amerikanske konkurrence med Rafale fra Dassault. Faktisk ifølge infodefense.com hjemmeside, ville Frankrig have foreslået et tilbud baseret på omkring 12 fly Rafale, identificeret af webstedet som F3, men mere sandsynligt F3R, inklusive et globalt finansieringstilbud og "ITAR-Free" teknologioverførsel, det vil sige uafhængig af amerikansk ITAR-lovgivning, som vi ved er meget restriktiv i dag.

Dette tilbud er i øvrigt placeret på det rigtige tidspunkt, da myndigheder såsom de colombianske specialmedier er i tvivl om de tre eksisterende tilbud.

Således er bæredygtigheden af Typhoon synes reduceret på grund af Tempest- og FCAS-programmerne og de omkostninger, de medfører. Gripen kommer også med et attraktivt generelt finansieringstilbud, hvilket gør den til den foretrukne kandidat for de colombianske myndigheder indtil videre.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Aviation de chasse | Colombie | Construction aéronautique militaire

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler