Den russiske baltiske flåde kunne også modtage 636.3 forbedrede kilo-ubåde

I modsætning til USA, Storbritannien eller Frankrig har den russiske flåde aldrig opgivet brugen af ​​dieselelektriske ubåde til fordel for en hel atomflåde. I dag har hun 17 klassiske ubåde, 11 Model 877 Kilo og 6 Project 636.3 Forbedret Kilo, der tjener i Sortehavsflåden. I 2017 bestilte den 6 nye eksemplarer af 636.3, der i øjeblikket er under konstruktion, og som vil blive leveret mellem 2019 og 2021 til Stillehavsflåden.

Det er klart, at det russiske admiralitet synes meget tilfredse med sin model, da ifølge Tass-styrelsen, har mindst to embedsmænd fra Admiralitetets skibsværft i St. Petersborg, som fremstiller dykfartøjet, bekræftet, at landets militærmyndigheder er tæt på at bestille en ny serie af 636.3, beregnet til Østersøflåden, denne er ikke i dag, udstyret med andre undervandsfartøjer end 2 projekt 877 Kilo, der stammer fra 80'erne, og snart tages ud af drift. Admiralitetet ønskede, som det ofte er tilfældet, ikke at kommentere emnet. Vi bliver dog nødt til at vente på officiel bekræftelse af ordren, vel vidende, at det i Rusland er almindeligt, at producenter foregriber fremtidige beslutninger fra Forsvarsministeriet for meget.

Krasnodar-ubåden klar til sine første søforsøg Forsvarsnyheder | Air Independent Propulsion AIP | Forsvarskontrakter og udbud
Lancering af Krasnodar, 4. enhedsprojekt 636.3 beregnet til Sortehavsflåden, i 2015, på Sankt Petersborgs skibsværfter.

Det skal siges, at 636.3'eren ikke mangler argumenter til at forføre. Den vejer 2350 tons på overfladen og 4000 tons nedsænket og bærer 18 torpedoer og anti-skibsmissiler indsat af 6 torpedorør og 4 løfteraketter til Kalibr-PL krydsermissiler med en rækkevidde på 2500 km. Den er i stand til at nå en hastighed på 20 knob ved dykning og en dybde på 300 meter, den har en rækkevidde på 7.500 miles på overfladen eller snorkling og 400 miles, når den dykker ved 3 knob. Frem for alt er den undervandsfartøj kendt for at være særlig stille når du dykker ved lav hastighed på batteristrøm, til det punkt, at det er meget vanskeligt at opdage af de passive sonarer, der i øjeblikket er i tjeneste hos NATO. Derudover er bygningen økonomisk, da den sælges til eksport for 250 millioner dollars, hvilket tyder på, at den kun ville koste de russiske styrker 150-200 millioner dollars. Med andre ord kan den russiske flåde finansiere 4-6 636.3 ubåde til prisen for en enkelt Antey-klasse SSN. For styrker som Sortehavets eller Østersøens flåde er modellen perfekt egnet og giver til en lavere pris betydelige operationelle fordele.

Hvis ordren blev bekræftet, ville det dog sende en meget dårlig melding om Lada-klassen, modellen som skulle overtage fra 636.3 siden 2010, men hvoraf kun 2 eksempler ud af 12 faktisk er blevet gennemført til dato, og hvoraf kun prototypen, Saint-Pertesbourg, faktisk kom i drift i 2010 i den nordlige flåde. De to andre bestilte eksempler, Kronshtadt og Velikiye Luky, blev returneret til tørdok efter større ændringer af modellen i 2013 og 2015. Disse to skibe skal, når de er færdige, slutte sig til den baltiske flåde. Lada'erne, der oprindeligt skulle bruge AIP-fremdrift, skulle udstyres med konventionel diesel-elektrisk fremdrift i betragtning af de vanskeligheder, russiske ingeniører stødte på med at designe effektiv anaerob fremdrift.

Saint perdurbourg 677 Lada Defense News | Air Independent Propulsion AIP | Forsvarskontrakter og udbud
Saint-Petersburg, prototype af Lada-klassen, er det eneste eksempel på denne klasse, der rent faktisk er i tjeneste i den russiske flåde

Det er faktisk muligt, at annonceringen af ​​en ny ordre på 636.3 Forbedrede Kilo til Østersøflåden, betyder afslutningen på Lada-programmet i dets nuværende form, og annulleringen af ​​de 2 eksempler på ordre. Moskva har faktisk foreslået New Delhi, som en del af P75i-programmet vedrørende 6 AIP-ubåde, fælles udvikling af en ny klasse af undervandsfartøjer af denne type, efter at have meddelt, at det var lykkedes hende at blive gravid effektiv AIP fremdrift. I betragtning af de talrige vanskeligheder, som Lada-programmet støder på, og den dokumenterede ydeevne af 636.3, ville denne beslutning virke mere end rimelig, især i betragtning af den russiske flådes økonomiske begrænsninger.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler