Den indiske flåde ønsker at udvikle et nyt tomotoret jagerfly til 2026...

Det indiske Aeronautical Development Agency, integreret i DRDO, La Défense udstyrsafdelingen, overraskede mange mennesker ved at meddele, at det opgav anskaffelsen af ​​flådeversionen af ​​den lokale Tejas Mk2 enmotorede letjager og erstatter den med et nyt jagerfly ombord af lokalt design og tomotorer, som skal foretage sin første flyvning i 2026. Denne beslutning blev truffet i samråd med den indiske flåde, som ikke ønsker at bruge et enmotoret jagerfly ombord, der anses for uegnet (med rette), til at erstatte dens Mig29K fra 2030.

For enhver erfaren flyproducent er det en vanskelig opgave at udvikle et moderne kampfly om 5 eller 6 år, men ikke umuligt. Med hensyn til den indiske forsvarsindustri virker denne frist dog alt for optimistisk. Faktisk designede den kun, i alt og alt, Tejas light fighter og dens Mk2 version uafhængigt, og enheden er ifølge mange kriterier langt fra at være en succes. Desuden er designet af et jagerfly ombord en reel udfordring, selv for erfarne industrier, såsom russisk eller kinesisk industri. Bare læg mærke til nedslidningen af ​​russiske Su33'ere og kinesiske J15'ere at overbevise dig selv om dette. Desuden er det ikke et spørgsmål, som det var tilfældet med Tejas Mk2, der alligevel for et par uger siden havde haft succes med sine første starter på et springbræt og landinger på et simuleret dæk, at tage udgangspunkt i en eksisterende fælles platform for at udlede en flådeversion , men at designe en helt ny enhed, med alle de vanskeligheder det medfører. Selvom processen med at "navalisere" en eksisterende enhed sjældent har givet gode resultater, er det stadig en mindre besværlig opgave end at designe en helt ny enhed.

SU30mKI og Tejas Defense News | Jagerfly | Internationalt teknologisk samarbejde Forsvar
Det indiske luftvåben er derfor den eneste kunde af både Tejas og Tejas Mk2 til dato.

Ifølge AdA skal de indiske fly være designet, ligesom Mig29K, til at operere fra STOBAR hangarskibe fra den indiske flåde, og ikke CATOBAR hangarskibe, dvs. udstyret med katapulter. For at opnå dette skal den være i stand til at udvikle et betydeligt trækkraft/vægt-forhold, rent faktisk udelukket muligheden for at bruge en lokal motor. Vi kan tro, at det nye fly kunne modtage General Electrics F414 turbojetmotor, som driver Super Hornet og Tejas Mk2, ligesom det indiske luftvåbens AMCA tunge jagerprogram, som også planlægger at 'bruge denne motor.

Faktum er, at intet endnu er besluttet, og denne beslutning kan åbne op for reelle muligheder for den europæiske luftfartsindustri og især for den franske industri. Faktisk en af ​​fordelene ved Super Hornet sammenlignet med Rafale i konkurrencen vedr New Delhis anskaffelse af 57 kampfly, fokuserede netop på brugen af ​​den samme motor som den, der blev valgt af flåden Tejas Mk2, F414. Ved at omfordele kortene åbner DRDO derfor en mulighed for Safran og dens M88-reaktor, som udstyrer Rafale, for at positionere sig til at udstyre den nye enhed, og for konsortiet Rafale at understøtte den indiske designtilgang, drage fordel af i processenen mulig ny "Make in India" ordre fra luftvåbnet, og derfor betydelige besparelser i tid og penge til indisk offentlig administration og finanser. Ved at placere M88 som et alternativ til F414 vil gruppen Rafale ville gøre det muligt at styrke sit tilbud mod Boeing og at foreslå en reel optimering af vedligeholdelses- og regenereringsinfrastrukturer om bord på indiske hangarskibe, hvilket åbner vejen for andre samarbejder, såsom på radar-, forsvars- og våbenniveau. …

workshop Rafale 1 Forsvarsnyheder | Jagerfly | Internationalt teknologisk samarbejde Forsvar
Omdefineringen af ​​det lokale indiske jagerprogram åbner muligheder for den franske luftfartsindustri til at styrke sin tilstedeværelse i den indiske flåde

På den anden side er det et nyt slag for Tejas, og Tejas Mk2, som bestemt kæmper for at overbevise, selv i sit eget land. Light Combat Aircraft (LCA) Tejas (Glorious in Sanskrit)-programmet blev lanceret i 1990, og den første flyvning fandt sted i 2001. Men det tog 14 år at se flyet komme i tjeneste med det indiske luftvåben i 2015. Let single -jetmotor med en maksimal startmasse på 8 tons, den drives af General Electrics F404 turbojet, som udstyrer F/A 18 Hornet, der tilbyder 5,6 tons tørtryk og 8,5 tons med efterforbrænding.

På trods af et imponerende udviklingsbudget og en enhedspris anslået til mere end €55 millioner, dyrere end en meget mere effektiv JAS 39 Gripen E/F, er Tejas' præstationer skuffende på alle områder, lige fra hastighed (maks. Mac 1,6) ) med en rækkevidde på mindre end 550 km og en begrænset bæreevne. IAF skulle oprindeligt erhverve 260, men dette tal blev hurtigt reduceret til 83, med forsikring om at kunne bringe dem op til Mk2-standard på et senere tidspunkt. Mk2 retter nogle store fejl ved Mk1 med en kraftigere F414-motor, større brændstofkapacitet og højere ydeevne, dog uden at matche fly som Gripen eller F16, og sandsynligvis den kinesiske J10C eller FH17 Pakistani.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler